• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната за утре, 26 февруари

Предстоящи събития в страната за утре, 26 февруари

/КРОСС/ ***

София.
От 9 ч. ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
В 9.30 ч. в сградата на Министерски съвет, представители на коалиция „За да останат хора в България" - Банско ще връчат отворено писмо на премиера Бойко Борисов.

***
София.
От 10 ч. в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление с вх. № Е-ЗЛР-Л-78 от 24.11.2015 г. на „ДИМЕКС ЕНЕРДЖИ ГРУП" ООД за издаване на лицензия за дейността "търговия с електрическа енергия", с включени права и задължения на „координатор на стандартна балансираща група" и „координатор на комбинирана балансираща група".

***
София.
От 10 ч. в хотел „Шератон", Министерството на околната среда и водите, със участието на зелени неправителствени организации ще разпределят разпредели нови 100 милиона лева от европейските фондове. Разпределението ще стане по време на заседанието на Оперативна програма „Околна среда" за програмния период 2014-2020 година.

***
София.
От 10 ч. сградата на район „Студентски" етаж 1, Заседателна зала ще се проведе пресконференция по повод стартиране на проект „Нови възможности за независим живот" и превърналото се в традиция за администрацията, празнично украсяване на дърветата с мартеници - „Мартенски вълшебства".

***
София.
От 13.30 ч. в Гранд Хотел София ще се проведе бизнес форум Фарма „Цената на здравето: Глобални тенденции, новаторски решения, качествена промяна".

***
София.
В 13.30 ч. в Консулския отдел към Посолството на САЩ, посланик Ерик Рубин ще връчи визите на първите одобрени участници в тазгодишната Програма за работа и пътуване в САЩ.

***
София.
В 16.30 ч. в Конферентен център „Тракия" ще се състои официална церемония, на която за шеста поредна година ще бъдат връчени Годишните национални награди по безопасност и здраве при работа за 2015 г. По-рано същия ден, от 13.30 ч. в Конферетния център „Тракия" ще се проведе и кръгла маса на тема: „Професията специалист по безопасност и здраве при работа - минимални изисквания, квалификация и образование".

***
Белица.
От 10 ч. в кабинета си кметът на Община Белица Радослав Ревански ще представи отчет за първите 100 дни от управлението си.

***
Благоевград.
Oт 9.30 ч. в зала „22-ри септември" на общината ще се проведе заседание на Общински съвет Благоевград.

***
Благоевград.
От 10.30 ч. в Университетски център "Бачиново" ще бъде официално открит семинар по проект „Комуникация за ориентиране на младите в политиките за активно стартиране - КОМПАС".

***
Благоевград.
От 11 ч. в Зала 1 в сградата на Административен съд - Благоевград ще бъде представен годишния доклад за дейността на съда за 2015 година. Ще присъстват представители на Върховния административен съд, Висшия съдебен съвет, съдебната и изпълнителната власт, академичните среди и др.

***
Благоевград.
От 11 ч. в сградата на АУБ екипът на Областен информационен център - Благоевград организира информационни срещи за представяне на условията и насоките за кандидатстване по схемите „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията" и „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия" по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020".

***
Бургас.:
О т 18.30 ч. в зала 221 в Органичен Корпус на Университет „Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас, ще се проведе официално откриване на „Хакатон 2016" - тридневно събитие за хора с интереси в областта на софтуерна разработка, дизайн, информационни технологии и иновативни продукти.

***
Бургас.:
От 10 ч. в залата на ет. І в Областна администрация Бургас ще се проведе обществено обсъждане на разработената от Сдружение с нестопанска цел „Зелена Странджа" концепция за стартиране на кампания за засаждане на повече дървета по градските улици.

***
Бургас.:
От 18 ч. в КЦ „Морско казино", зала „Г.Баев" ще се проведе Концерт на бардовете.

***
Варна.
От 11 ч. във Франкофонски център Варна ще се състои пресконференция за представяне на културните събития от програмата за месец март - „Месеца на Франкофонията".

***
Варна.
От 11 ч. в Заседателната зала в Медицински университет - Варна ще се проведе първа среща по програма Feel4Diabetes /Фийл-фор-Диабетес/: Европейско проучване с цел промотиране на здравословен начин на живот и превенция на тип 2 захарен диабет в семейства от уязвими групи от населението.

***
Варна.
От 12 ч. в зала „Варна" в сградата на общината ще се проведе пресконференция за предстоящия Международен лекоатлетически Маратон Варна 2016.

***
Велико Търново.
В южния сектор на стадион „Ивайло", на покритата лекоатлетическа писта ще се проведат Общински ученически игри по лека атлетика.

***
Велико Търново.
От 14 ч., в аудитория 321 на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" платформата за доброволчество TimeHeroes ще проведе среща със студенти с акцент как да развият кариерата си чрез доброволчество.

***
Видин.
От 10 ч. ще се проведе пресконференция на директорите на регионалните дирекции „Бюро по труда", „Социално подпомагане" и „Инспекция по труда".

***
Видин.
От 11 ч. в залата на 6 ет. в сградата на общината кметът на Видин Огнян Ценков ще даде пресконференция.

***
Враца.
От 11 ч. Областният Съвет на Български Червен кръст-Враца ще проведе годишно отчетно събрание в залата на Търговско-промишлената палата.

***
Враца.
От 15 ч. в Конферентната зала на Общински съвет - Враца министърът на здравеопазването Петър Москов ще даде пресконференция във връзка с представянето на проекта на Национална здравна карта.

***
Горна Оряховица/с. Върбица.
От 10.30 ч. в НЧ „Градина - Върбица 1894" ще се проведе Традиционна седянка - изработване на мартеници.

***
Казанлък.
От 11 ч. в залата на Младежкия дом ще се състои информационна среща за възможностите за финансиране на проекти от бюджета на Местна инициативна група и помощта, която тя може да окаже на местните общности.

***
Кюстендил.
От 13 ч. в залата на Oбластна администрация ще се проведе консултативен съвет по животновъдство, организиран от Областна дирекция „Земеделие".

***
Ловеч.
От 10 ч. в зала 109 на дом „Преслав", ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел организира поредната конференция от националната кампания „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието".

***
Несебър.
От 11 ч. в зала „Мелсас", ще се проведе публично събитие във връзка със стартиране на проект на Община Несебър „Изпълнение на мерки за енергийна ефективност за 7 обекта на територията на община Несебър по Програма BG04 "Енергийна ефективност и възобновяема енергия", финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

***
Пазарджик.
От 9 ч. в Окръжния съд в Пазарджик ще се проведе заседание по делото срещу 14 обвиняеми за разпространение идеите на терористичната организация „Ислямска държава".

***
Плевен.
От 11 ч. в Регионалния пресклуб на БТА, председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев ще даде пресконференция.

***
Пловдив.
От 10.30 ч. в Конферентната зала на Община Марица ще се проведе пресконференция във връзка със стартиране на дейности по проект "Център за интегрирани социални услуги".

***
Пловдив.
От 11 ч. в Дом на културата „Борис Христов" ще се проведе церемония по валидиране на новото пощенско филателно издание „Антични тракийски
монети" (една пощенска марка в блок). Инициативата е на „Български пощи" ЕАД и Община Пловдив.

***
Пловдив.
От 11.30 ч. в Конферентната зала на ХІІІ Палата на Международния панаир - Пловдив ще се проведе дискусия за възможностите за развитие на устойчиво. Форумът е организиран от Националното сдружение на младите фермери в България, Балканската земеделска камара и Биоклъстер.

***
Русе.
От 10 ч. в Зала 1 на Областна администрация - Русе ще се състои работна среща във връзка с опазване на пчелите и пчелните семейства.

***
Силистра.
От 17 ч. в Заседателна зала на Община Силистра ще бъдат наградени финалистите от Националния конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов".

***
Смолян.
От 11 ч. ще се проведе годишния отчет-анализ за дейността на Областна дирекция на МВР - Смолян за 2015 година. На събитието ще присъства директорът на Главна дирекция "Национална полиция" - главен комисар Христо Терзийски. След приключване на анализа около 13 ч. е предвиден брифинг за журналисти, който ще се проведе в заседателната зала на дирекцията.

***
Сливен.
От 11 ч. в Областна администрация Сливен ще бъде подписан Договор за управление и стопанисване на ВиК мрежите.

***
Стара Загора.
От 10 ч. в Регионалния пресклуб на БТА, Инициативен комитет ще даде пресконференция, на която ще бъде представена инициативата „Дари коса".

***
Търговище.
От 14 ч. в конферентната зала на хотел „Идол" ще се проведе редовна сесия на 65-ото Общо събрание на Областната Червенокръстка организация.

***
Шумен.
От 11 ч. в ст. 601 в Статистика - Шумен ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени окончателните данни за област Шумен от годишните отчети за дейността (ГОД) на нефинансовите предприятия за 2014 година, както и новости при отчитането на ГОД с данни за 2015 година.

***
Шумен.
От 10 ч. в зала 2 на Областна администрация-Шумен ще се проведе заседание на Обществения форум на неправителствените организации.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.