• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Предстоящи събития

Предстоящи събития

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
В 10.00 часа председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще се срещне с председателя на парламента на Лихтенщайн Алберт Фрик.

***
София.
От 11.00 часа в Гранитна зала на Министерски съвет регионалният министър Лиляна Павлова и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще подпишат договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за проект „Подпомагане регионалното инвестиционно планиране в отрасъл ВиК".

***
Варна.
От 13.00 часа в хотел „Адмирал" в к.к. „Златни пясъци" министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие Четвъртата национална среща на земеделските производители. В срещата участие ще вземат и заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев, както и експерти от МЗХ.

***
София.
В Националния военноисторически музей могат да бъдат видени ордените на президента д-р Желю Желев (1990 - 1997).

***
София.
От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Алексей Петров
Антон Петров, Кирил Топалов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел изнудване и рекет.

***
София.
В 10.00 часа на Аерогара София Терминал 2 ще се проведе церемония по изпращане на Българската олимпийска делегация за Зимните олимпийски младежки игри в Лилехамер.

***
София.
От 10.30 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление с вх. № Е-ЗЛР-И-68 от 22.10.2015 г. на „ЧЕЗ Електро България" АД за допълнение на лицензия № Л-229-15 от 17.05.2007 г., издадена за дейността „търговия с електрическа енергия", с включване на права и задължения на „координатор на стандартна балансираща група".

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА Селскостопанската академия ще даде пресконференция, на която ще представи проекта „Лимецът- древна иновация".

***
София.
В 12.30 часа по случай руския професионален празник „Ден на дипломата" Извънредният и Пълномощен Посланик на Русия в България, Военният, военновъздушен и военноморски аташе на Руската Федерация в Република България, служителите на Посолството и на Апарата на Военния аташе, сътрудници на Руския културно-информационен център ще положат венци и цветя на паметника на граф Игнатиев.

***
София.
В 13.00 часа в зала 5 в сградата на Столична община пресконференция във връзка с работата на омбудсманите на „Топлофикация - София" ще дадат Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет и общински съветници. Обществените посредници ще представят доклад за първите шест месеца от дейността си.

***
София.
От 14.00 часа в Овалната зала на Българския червен кръст ще се проведе Кръгла маса на тема: „Патриотичното, гражданското и религиозното възпитание на българската училищна младеж".

***
София.
От 17.00 часа в зала „Роял" на София Хотел Балкан ще се проведе 10-ото юбилейно издание на годишните награди „Инвеститор на годината" за постижения през 2015 г.

***
София.
От 19.30 часа в Централен военен клуб ще бъде отбелязан 10-годишния юбилей на Института по Невро-лингвистично програмиране (НЛП).

***
Благоевград.
От 09.00 часа в хотел „Езерец" ще се проведе семинар „Заедно срещу трафика на хора", организиран от Национална телефонна линия срещу трафика на хора, фондация „А21 България" и Местна комисия за борба с трафика на хора - Благоевград.

***
Благоевград.
От 17.00 часа в зала „Яворов" ще се състои Първи детски фестивал на народната песен „Гласче-Звънче". Във фестивала могат да се включат деца от всички детски градини на територията на общината. Изискванията към участниците са да бъдат на възраст между 5-7 години и да имат готовност да изпълнят народна песен по тяхно желание или по желание на музикалния им педагог.

***
Бургас.
От 10.00 часа в Държавна опера-Бургас ще бъде представен детският мюзикъл „Алиса в страната на чудесата".

***
Бургас.
От 11.00 часа в зала 311 в БСУ президентът на университета проф. д-р Петко Чобанов и ректорът проф. дпн Галя Христозова ще дадат пресконференция по повод предстоящия 25-годишен юбилей на учебното заведение.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Младежки културен център ще се проведе пресконферцния за проекта „Златни творчески мостове между турските и български градове..." на Сдружение „ Социален център Бургас".

***
Бургас.
От 18.00 часа в зала „Петя Дубарова" на КЦ „Морско казино" ще се проведе музикално-поетична вечер на тема "Любовта е сляпа-гледа не с очите, а с душата" /Шекспир/.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Концертна зала на Музикалното училище ще се проведе концерт от поредицата „Запознайте се с ...".

***
Варна.
От 10.00 до 15.30 часа в Конферентна зала №3 на хотел „Черно море" във Варна (бул.„Сливница"№ 33), ще се състои информационен ден за представяне на възможностите за финансиране на иновации в предприятията по две отворени процедури за подбор на проекти: „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията" и „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия" по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в централния офис на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1, общинският съветник от партията Антоанета Цветкова ще има приемен ден за граждани.

***
Варна/с. Разделна.
От 15.00 часа в с. Разделна заместник-министърът на правосъдието Красимира Филипова ще открие обновеното затворническо общежитие към затвора във Варна.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в конферентната зала на хотел „Алегро" европейският информационен офис на евродепутата Ева Паунова ще вземе участие в срещата на зам.-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова с представители на бизнеса от Великотърновско.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа ще се проведе извънредно Общо събрание на акционерите на областната болница „Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново.

***
Видин.
От 09.00 часа в катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски", Белоградчишки епископ Поликарп ще отслужи тържествена света Литургия за празника на св.Харалампий.

***
Видин.
В Природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I" ще се проведе официално учредяване на Награда за обществена активност и издигане на авторитета на Природо- математическа гимназия „Екзарх Антим I"- индивидуална и колективна с основен критерий - принос през изминалата година. Гласуване на Педагогически съвет от всички преподаватели.

***
Враца.
В 11.30 часа в Заседателната зала, кметът на Община Враца Калин Каменов ще подпише споразумение за осъществяване и реализиране на партньорство между Община Враца, РИО - гр. Враца, ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" - филиал Враца, Сдружение „Нов път" и Фондация „Национален алианс за работа с доброволци".

***
Враца.
От 11.30 часа в Център за работа с деца ще бъде представен детски мюзикъл в изпълнение на Вокално студио „Дъга" при ЦРД - „Неизмитата круша".

***
Враца.
От 17.00 часа в РИМ ще се проведат зимни четения - „Нови открития от археологическите проучвания на праисторическите обекти от Оходен- Валога и Мездра - Калето през 2015 г." - лектория на Георги Ганецовски.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Голямата заседателна зала на Община град Добрич публично ще бъде теглен жребий за местата за продажба на мартеници.

***
Добрич.
От 16.00 часа в ОДМВР - Добрич, ще се състои брифинг по повод отчет-анализ за дейността на Дирекцията.

***
Казанлък.
От 11.00 часа в Зала 6 на Община Казанлък ще се проведе пресконференция относно резултатите от проведеното енергийно и конструктивно обследване на сградите одобрени по програма Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в града.

***
Кюстендил.
От 10.45 в Административен съд - Кюстендил ще се гледа дело срещу продажба на бившата резиденция на „Юч бунар" от Община Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 17.00 часа в парк- хотел Кюстендил ще се проведе пресконференция на Българския фармацевтичен съюз /БФС/ във връзка с отбелязването на Деня на съсловната организация на магистър-фармацевтите в България.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа в художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" ще се проведе официално откриване на изложба на Станислав Божанков.

***
Монтана.
В 18.00 часа в Регионална библиотека „Тео Милев" ще бъде представен романът „Автономията ???" с автор Стоян Николов - Торлака.

***
Сливен.
От 09.30 часа в зала 105 на общинската администрация ще се проведе редовната пресконференция на кмета на община Сливен Стефан Радев и неговите заместници.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа на четвърто ниво в Регионалния исторически музей - Стара Загора ще бъде представена книгата „Каймакъ-Чаланъ" с автор Красимир Узунов.

***
Трявна.
От 14.00 часа в конферентната зала на Община Трявна, евродепутатът в Европейския парламент Андрей Новаков ще представи пред ученици възможностите, които Европейският съюз предоставя на младите хора за образование и младежко предприемачество, както и мерките за борба с младежката безработица.

***
Шумен.
От 11.00 часа в зала 2 на Областна администрация-Шумен ще се проведе среща за обсъждане на предложения от МЗ проект за Национална здравна карта.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.