• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Предстоящи събития в страната за утре, 26 март

Предстоящи събития в страната за утре, 26 март

/КРОСС/ ***

Киев.
Държавният глава Росен Плевнелиев ще бъде удостоен с наградата „Личност на годината - 2015" за обществената му и политическа дейност в европейски и международен план и за приноса му за укрепване на отношенията на Украйна с международната общност. Престижното отличие ще бъде връчено на президента Росен Плевнелиев от първия президент на Украйна Леонид Кравчук.

***
София.
Вицепрезидентът Маргарита Попова ще участва в тържественото поклонение по повод Деня на Тракия и отбелязването на 103 години от Одринската епопея. Церемонията ще се състои пред столичния паметник „Одринска епопея", който се намира в градинката до църквата „Св. Николай Софийски".

***
Стара Загора.
От 14 ч. министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще направят посещение в зоопарка на Стара Загора.

***
София.
От 9.30 ч. в зала 19 на ИЕФЕМ - БАН секция „Сравнителни фолклористични изследвания" организира научна конференция под надслов „Премълчаното".

***
София.
От 10 ч. Обединението на жените социалистки в БСП ще проведе своята конференция в централата на левицата на ул. „Позитано" № 20.

***
София.
От 10 ч. в храм „Свети Николай Софийски" ще се отслужи заупокойна молитва за загиналите в Одринската епопея, а от 11 ч. пред Мемориала на одринци в парк „Свети Николай" ще се проведе тържествена церемония-поклонение по повод отбелязването на 103 години от Одринската епопея и Денят на Тракия. Организатори на събитието са: Столична община, Съюзът на тракийските дружества в България и Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва организират заупокойна служба и официална церемония-поклонение.

***
София.
От 10 ч. в Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще се проведе събитието за млади предприемачи "Млади и успешни: първи стъпки".

***
София.
От 10.00 до 12 ч. в залата на изложбата „Създателят и разрушителят на вселената
индийски миниатюри - илюстрации към „Шивамахимна стотрам" в Национална галерия „Квадрат 500" ще се проведе образователно студио „Боговете, митовете и легендите на Индия".

***
София.
От 11.30 ч. в читалище "Факел" Българска академия на науките и изкуствата (БАНИ) - Българско гражданско общество, Научен център по медии и комуникации, Български журналистически форум, Институт по журналистика и Фондация "Път към човека" организират поредното издание на семинар-изложба и дискусия "Най-интересните професии на България".

***
София.
От 14.30 ч. в столичния храм „Свети Седмочисленици" ще се състои поклонението пред Павел Чернев.

***
София.
От 15 ч. в зала 23 на представителната експозиция в „Квадрат 500" ще се проведе първата среща от новата инициатива на Националната галерия „Специалистите разказват". Пред картините на Васил Стоилов ще говори главният уредник в отдел „Изследване и представяне на българското изкуство" Анелия Николаева.

***
София.
Ден на отворените врати ще се проведе в Минно-геоложкия университет "Св.Иван Рилски". Инициативата е по повод кандидатстудентския прием за следващата академична година и е насочена към всички ученици, които завършват през 2016 г.

***
Асеновград.
От 12 ч. на площад „Акад. Николай Хайтов" с празничен концерт Община Асеновград ще отбележи Деня на Тракия.

***
Банско.
От 14 ч."Движение България на гражданите" ще открие двудневното заседание на Националния съвет на партията.

***
Благоевград.
От 11 ч. в Благоевград в зала "Андрей Делчев", Академичен център "Балкански", кампус "Скаптопара" на Американския университет, ще започне регионалната надпревара, част от Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2016.

***
Благоевград.
От 12.30 ч. лидерът на ДБГ Меглена Кунева и ръководството ще дадат пресконференция в конферентната зала на хотел "Монте Кристо".

***
Бургас.
От 9 ч. в спортен център "Изгрев" ще се проведе пролетен футболен турнир за жени.

***
Бургас.
От 11 ч. в Морската градина ще бъдат поднесени цветя пред паметниците на тракийските войводи, по случай "26 март - Ден на Тракия". От 12.00 до 16 ч. ще се проведе награждаване и откриване на изложба на рисунки посветени на "26 март - Ден на Тракия", в голямата зала на Тракийско дружество "Екзарх Антим I". За 19 ч. е предвидена тракийска среща.

***
Бургас.
От 11 до 16 ч. в Бизнес инкубатор-Бургас ще се проведе курс за креативни деца на възраст от 10 до 15 години. Курсът ще се проведе на 26 и 27 март.

***
Бургас.
От 12 ч. в ресторант на хотел „Аква" ще се проведе отчетно-изборна областна конференция на ПП АБВ област Бургас.

***
Бургас.
От 14 ч. в ресторант на хотел „Аква" председателят на ПП АБВ Георги Първанов ще даде пресконференция.

***
Бургас.
От 16 ч. в Експозиционен център"Флора" ще се проведе пресконференция на Сдружение "Призвание" по повод приключването на изпълнението на проект "Щастливи заедно".

***
Бургас.
От 19.30 ч. в Дома на нефтохимика ще бъде представена премиерата на най-новата постановка на Младежката театрална школа при Младежки културен център - Бургас "Невероятна история", по румънския автор Думитру Соломон.

***
Варна.
Пред арката на Осми Приморски пехотен полк ще се проведе поклонение по повод 103 г. от превземането на Одрин по време на Освободителната Балканска война 1912-1913 г.

***
Варна.
От 10 ч. ще се проведе 20-тия Автопоход " Морски Бриз. Място за събиране на участниците и старт ще е Двореца на културата и спорта Варна, а маршрута ще е Варна, КК Свети Свети Константин и Елена, Златни пясъци, Варна.

***
Варна.
От 12 ч. в зала "Варна" на общината президентът на Партията на европейските социалисти и евродепутат Сергей Станишев ще даде пресконференция.

***
Велико Търново.
От 10.30 ч. в културен център „Хлебна къща" ще бъде представен Театър на трохите „Иде пролет - блага вест".

***
Велико Търново.
От 11 ч. в салона на читалище „Искра" театър ВЕСЕЛ представя: „Спящата красавица" (детски куклен спектакъл на ДКТ Търговище).

***
Велико Търново.
В ректората на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе втори ден на форума „Мартенски студентски четения".

***
Горна Оряховица.
От 9 ч. в Спортна зала „Никола Петров" ще се проведе VI-ти детски турнир по хандбал за момчета 12 години „Раховец - млади таланти", под домакинството на ХК „Раховец 2008".

***
Дупница.
От 11 ч. в сградата на Общината ще бъде първото открито заседание на Комисията по избор на изпълнители за саниране на многофамилните жилищни сгради.

***
Казанлък.
От 10 ч. в Читалище „Искра" Чудомирови празници" ‘2016 ще продължат с национален конкурс за изпълнение на хумористична творба „Чудонемирчета".

***
Казанлък.
От 11 ч. в Исторически музей „Искра" ще бъде открито петото национално изложение за лютиерско изкуство на авторски класически струнни музикални инструменти и аксесоари за тях Експо класика 2016.

***
Казанлък.
От 17 ч. в Литературно-художествен музей „Чудомир" ще бъде открита Изложба „Нашенци преди и сега" на школата по изобразителни и приложни изкуства „Арт линия".

***
Казанлък.
От 19 ч. в Читалище „Искра" ще се проведе концерт на студентски танцов ансамбъл „Зорница"-София.

***
Кърджали.
От 11.30 ч. за Деня на Тракия венци и цветя ще бъдат поднесени от актива на ТД „Д. Маджаров", Тракийското младежко дружество, НЧ „Тракия-2009" и НЧ „Родопски фар" на паметниците на Капитан Петко войвода, на войводата Димитър Маджаров и пред паметната плоча на войводата Стоян Терзиев.

***
Ловеч.
От 11 ч. в зала 109 на Дом „Преслав" националното ръководство на СДС ще даде пресконференция. От 11.15 часа Съюзът на демократичните сили - Ловеч ще проведе традиционното шествие-поклонение до лагера „Слънчев бряг". Шествието ще започне от площада пред сградата на Областния управител - Ловеч в посока изхода на града, по пътя Ловеч-Троян, до мястото на лагера. Поклонението ще започне в 12 ч..

***
Мадан.
От 11 до 13 ч. народният представител от ПП ГЕРБ д-р Даниела Дариткова ще проведе приемен ден за жителите на Община в общинския офис на партията, който се намира на ул. „Обединение" 14, ет. 4, в сградата на Бюрото по труда.

***
Момчилград.
От 17.30 ч. за Деня на Тракия венци и цветя пред паметника на Капитан Петко войвода ще поднесат тракийците от ТД „Момчил юнак".

***
Павликени.
От 16 ч. в Спортна зала „Йордан Петров - Графа" ще се проведе Фолклорното надиграване „Букет от ритми".

***
Пампорово.
На 26 март ще бъде даден старт на ежегодния национален шампионат по ски за журналисти.

***
Русе.
От 16 ч. в зала „Княз Александър I" на Историческия музей ще бъде представена книгата „Истинската история на Христина Морфова" на журналистката Румяна Лечева.

***
Сливен.
От 17.30 ч. в зала „Сирак Скитник" ще се проведе концерт на Български Колегиум Осанна.

***
Стара Загора.
От 9 ч. в в общинската спортна зала „Иван Вазов" ще започне открит Турнир по свободна и класическа борба за младежи в памет на заслужилия майстор на спорта и заслужил треньор Динко Петров.

***
Стара Загора.
От 10 ч. в хотел „Мериан Палас" ще бъде открит Шестият зимен университет на Старейшини ГЕРБ „Мигрантите и националната сигурност". Форумът ще бъде открит от председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, кмета на Стара Загора и областен координатор на ГЕРБ Живко Тодоров, Николай Андреев - председател на СГЕРБ и вицепрезидент на Европейския съюз на гражданите-сеньори към ЕНП и от представителя на фондация „Ханс Зайдел" Богдан Мирчев.

***
Шумен.
От 12.30 ч. на входa на парк „Кьошковете" Карлсберг България ще представи легендарната бомбичка - автентичната бутилка на Шуменско от преди 50 години.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.