• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Предстоящи събития за утре, 28 юни

Предстоящи събития за утре, 28 юни

/КРОСС/ ***

Брюксел. В Брюксел ще се проведе първата среща на върха на лидерите на ЕС след британския вот за напускане на ЕС.

***

Берлин. В Бундестага ще се проведе извънредно заседание за обсъждане на последиците от брекзита.
***

Ню Йорк. Ще се проведат избори за непостоянни членове на Съвета за сигурност на ООН.
***

Роскилде. Планирано е интервю с бившия служител на американското разузнаване Едуард Сноудън на живо чрез видеовръзка в рамките на фестивала в Роскилде.
***

Париж. Френските профсъюзи организират протестно шествие за пореден ден.

***
София.
От 10.00 часа в хотел „Арена ди Сердика", министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в официалното откриване на форума „Столицата - устойчива туристическа дестинация. Роля и принос на медиите за устойчиво развитие на дестинациите".

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 09.30 часа в заседателна зала в сградата на ВСС ще се проведе заседание на Съдийската колегия към Съвета.

***
София.
От 09.30 часа в СГС, 4-ти състав на съда ще гледа делото срещу Тошко Добрев, бивш изпълнителен директор на „Софийски имоти" (чл. 219 от НК).

***
София.
От 10.00 часа в националния пресклуб на БТА, пресконференция ще даде Българският съюз по балнеолагия и спа туризъм (БСБСПА).

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Виктор Боцев, Емил Иванов, Ивайло Павлов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в зала „Запад" на Народното събрание ще се състои кръгла маса „Висшето образование и науката в България - качество и перспектива".
Събитието ще бъде открито от заместник-председателя на ПП ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова.

***
София.
От 10.30 часа в СГС, 24-ти състав на съда ще гледа делото срещу Тошко Добрев, бивш изпълнителен директор на „Софийски имоти" (чл. 219 от НК).

***
София.
От 11.00 часа в клуб „Перото", Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) организира информационна среща във връзка с предстоящото публикуване на данни, предвидено в Кодекса за оповестяване на предоставяне на стойност от фармацевтични дружества към медицински специалисти и здравни организации.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА , Центърът за спешна медицинска помощ - София (ЦСМП - София) ще даде пресконференция.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Стефан Гечев" (бул. „Евлоги Георгиев" № 103) в Консулския отдел на Посолството на Република Гърция, новосъздаденото гръцко-българско сдружение „Аристотел - културен мост"организира пресконференция по повод организирането на първите българо-гръцки кино вечери.

***
София.
От 14.00 часа в София Тех парк заместник-министър Любен Петров ще връчи договорите на бенефициентите по процедура „Подобряване на производствения капацитет в малки и средни предприятия /МСП/" на ОП „Иновации и конкурентоспособност" /ОПИК/.

***
София.
От 14.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Цветомир Медов, Борислав Петров, Бойко Герасков за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 18.30 часа в Централата на ДСБ, Юридическият клуб към ДСБ - Триадица организира публична дискусия с народния представител Гроздан Караджов на тема - „За реформата в съдебната система".

***
София.
След 19.00 часа в пространството на Ателие Палестин ще се проведе Нощ на алтернативния арт „Изстрел в мрака" - фестивал за пърформанси, инсталации, акции и всички нови начини на изразяване в изкуството.

***
Балчик.
От 18.30 часа в Художествена галерия „Балчик" ще се състои художествен пленер под надслов „Споделена красота".

***
Бургас.
От 09.00 часа в залата на Дома на нефтохимика ще се проведе 13-то редовно заседание на Общински съвет - Бургас.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Заседателната зала на Общината ще се проведе пресконференция по повод домакинството на Бургас на предстоящото Европейското първенство по ръгби, което ще се проведе 2 и 3 юли на стадион „Лазур".

***
Бургас.
От 11.00 часа в зала „Георги Баев" на Културен център „Морско казино", където е подредена изложба с творби на участниците в конкурса „Моето усмихнато лято", ще бъде открит арт фестивал „Сезони".

***
Бургас.
От 14.00 часа в Бургаски свободен университет ще продължи кампанията „Дигитален ден", организирана от „Обществен дарителски фонд - Област Бургас" с подкрепата на Община Бургас.

***
Бургас.
От 16.30 часа край Атанасовско езеро ще се състои откриването на Пътека на саблеклюна.

***
Бургас.
От 17.00 часа в аулата на МБАЛ-Бургас ще се проведе училище за диабет.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски" ще се проведе тематична вечер под надслов „Петко Росен и Бургас" .
***
Бургас.
От 18.00 часа в залата на Съюза на бургаските художници на ул. „Александровска" №22 ще бъде представена книгата „Руси Стоянов - Ловецът на чудеса", с автор Румяна Емануилиду.
***
Варна.
От 9.00 часа в зала „Пленарна" на община Варна ще се състои 9-то заседание на Общински съвет-Варна.

***
Варна.
От 09.30 часа в сградата на областната администрация омбудсманът Мая Манолова и експерти от институцията организират изнесена приемна за гражданите от морската столица и региона.

***
Варна.
От 10.00 часа пред Административната сграда на „Златни пясъци" АД в к.к. „Златни пясъци", заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева ще открие приемна на Комисията за защита на потребителите.
***
Варна.
От 18.30 часа в галерия „Графит", Варна ще се състои Fashion Creative Games by Varna Free University - годишно ревю на специалност „Мода и мениджмънт в модата" на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър".
***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Културен център „Хлебна къща" ще се проведе учение по Пъстрене на вълна и плетене на една кука.

***
Велико Търново.
От 14.30 часа в Културен център „Хлебна къща" ще бъде представен „Театър на трохите" - Хлебарство.

***
Горна Оряховица.
От 21.00 часа в Летния театър в града ще започне „София филм фест". Ще бъде излъчен филмът „Маймуна" на режисьора Димитър Коцев - Шошо. При лошо време събитието ще се проведе в зала 1 на Общината.

***
Добрич
От 09.30 часа в Парк-хотел „Изида" ще се състои Девета среща на побратимените градове от България и Русия.

***
Добрич.
От 12.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе тридневен летен детски клуб „Играй и учи" за пълноценното и забавно прекарване на свободното време на децата от Добрич и гости на града през лятната ваканция.

***
Добрич.
От 17.30 часа на пл. „Свобода" ще се състои концерт на Младежки фолклорен ансамбъл „Кирилица", танцов ансамбъл „Фантазия" и фолклорен ансамбъл „Вечерка".

***
Добрич.
От 17.30 часа пред Паметник на таварийските българи ще бъдат положени цветя. От 18.00 часа в Художествена галерия ще се състои премиера на книгата „Голготата на българите в Таврия: анатомия на репресиите (1920-те - 1940-те години" от бесарабския българин Василий Митков.

***
Добрич.
От 19.00 часа на площад „Демокрация" ще се проведе рок концерт ма Джон Лоутън и БТР.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се състои спектакъл „Гастербайтери".

***
Казанлък.
От 17.30 часа в Музея на фотографията и визуалните изкуства ще бъде открита изложбата „ Архитектура" на Петър Бояджиев.
***
Кюстендил.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП БДЦ ще се проведе приемна с граждани на депутата от 43- то НС Петър Петров.
***
Монтана.
От 18.00 часа в салона на Куклен театър ще се състои предпремиерата на спектакъла „Грозното пате".

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция във връзка Четвъртия международен фестивал за маримба и ударни инструменти - Плевен, който ще се проведе до 5 юли.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в 10 зала на Окръжния съд ще се проведе заседание по дело срещу подсъдимитe Божидар А. и Иван К. Божидар А. на 13.06.1999 г. в гр.Пловдив, ЖР „Тракия", пред вх.Г на бл.131, в съучастие като извършител с Евгений М. (починал на 03.02.2012 г.) - като подбудител и с Иван К. - като подбудител, който умишлено го е склонил да извърши престъплението и като помагач -умишлено улеснил извършването му чрез разяснения, предумишлено и с користна цел е умъртвил Георги Д. (старши митнически инспектор в Митница Пловдив).
***
Пловдив.
От 09.00 часа в 5 зала на Окръжния съд в Пловдив ще се проведе заседание по дело срещу Гюнай А. и Кая Гюл за държане с цел разпространение високорискови наркотични вещества в особено големи размери -1649.21 грама хероин на обща стойност 163270.20 лв.
***
Пловдив.
От 09.30 часа в 106 зала на Окръжния съд ще се проведе заседание по дело, образувано по бързо производство срещу Росен А. Той е обвинен, че е дал подкуп от 50 лв. на полицейски служители при І РУ „Полиция" при ОД на МВР Пловдив, за да не извършат действия по служба. - по прессъобщение.
***
Пловдив.
От 10.00 часа в 10 зала на Районния съд ще се проведе заседание по дело с подсъдими Владимир С. и Емилиян Ц. Срещу тях е повдигнато обвинение за това, че като длъжностни лица са създали и поддържали заблуждение у 59 лица и с това са им причинили имотна вреда общо в размер на 26 949 лв.
***
Пловдив.
От 11.00 часа в сградата на Регионалния съвет на КНСБ на ул.Христо Г. Данов №41 ще се проведе пресконференция. Темата ще бъде социалното напрежение сред медицинските сестри в детско и училищно здравеопазване към Община Родопи и предстоящият протест пред сградата на Общината на 29.06.2016г.
***
Пловдив.
От 13.30 часа в 5 зала на Окръжния съд в Пловдив ще се проведе заседание по дело срещу подсъдимия Момчил В. Той е обвинен, че е пазил и укривал отливки, идентични с използваните в скандинавските държави за автоматизирани бензиноколони, от които може да се закупи гориво с банкови карти, за които е знаел, че са предназначени за подправка на платежни инструменти.


***
Русе.
От 10.00 часа в зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе редовно заседание на Звеното за мониторинг и оценка на Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Русе 2016-2020 г.

***
Русе.
От 11.00 часа в зала СИМЕНС, II- ри корпус на Русенския университет, русенци и гостите на града ще имат възможността да се запознаят с иновациите в неоперативното лечение на гръбначните заболявания, за причините за болките в гърба и за хиропрактиката като лечебен метод.

***
Русе.
От 11.00 часа в зала „Княз Александър I" в на Регионален исторически музей - Русе ще се проведе двудневна конференция „Camera Danubiana - образи на градовете в страните по Дунав".

***
Свищов.
От 08.00 до 17.00 часа във фоайето на Факултетски корпус на Стопанска академия „Димитър А. Ценов", в рамките на три дни ще се промотира портфолиото от предлаганите в Свищовското висше училище магистърски програми.

***
Сливен.
От 10.00 часа в зала 105 на община Сливен ще се проведе пресконференция с участието на председателя на Общинския съвет Димитър Митев и заместник-председателите Деян Дечев и Кирчо Димитров. Тема е предстоящото заседание на Общинския съвет на 30 юни.

***
Сливен.
От 11.00 часа в пресклуб Сливен ще се проведе традиционната месечна пресконференция на директора на Бюро по труда-Сливен.

***
Сливен.
От 19.00 часа в голямата зала на ДНА ще се проведе концерт на младежи от танцовите състави на читалищата от селата Селиминово, Гавраилово, Жельо войвода, Крушаре и Бяла, озаглавен "Младост, танци, радост".

***
Сливен.
От 19.30 часа на малката сцена в Арт-център „Седем" ще се проведе инициативата "Как да сътворим добро" - игри срещу агресията за деца и младежи.

***
Смолян.
От 15.00 часа в зала 247 на Община Смолян ще се проведе Общо отчетно - изборно събрание на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори / СРХР/.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина" ще се проведат игри на маса - групови игри за запознаване и общуване. От 10.30 часа ще се състои мултимедийна презентация „Чудесата на България". От 11.30 часа ще се проведе творческо ателие.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в зала 2 на Областната администрация ще се проведе работно заседание във връзка с готовността на Старозагорска област за настъпващия пожароопасен сезон.

***
Стара Загора.
От 19.30 часа в Летен театър ще се състои благотворителен концерт „Надежда за Ванко".

***
Търговище.
От 11.00 часа в зала 28 на общинската администрация ще бъде проведена пресконференция за разширяването на системата за видеонаблюдение на Търговище.
***
Шумен.
От 10.00 чaса в зала 2 на Областна администрация Шумен е ще се проведе заседание на Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия.
***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе брифинг, относно предложения за промени в организацията на движението в Шумен и обособяване на синя зона.
***
Шумен.
От 15.30 часа в танцувалната зала на Младежкия дом ще заседава Постоянната комисия по младежки дейности и спорт към Общинския съвет.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.