• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Предстоящи събития в страната за утре, 8 октомври

Предстоящи събития в страната за утре, 8 октомври

/КРОСС/ ***

София
Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на церемонията, на която министър-председателят проф. Георги Близнашки ще връчи на Негово светейшество патриарх Неофит нотариалния акт за собственост на храм-паметника „Свети Александър Невски". Церемонията ще се проведе в Гранитната зала на Министерския съвет.

***
София
Президентът Росен Плевнелиев ще открие учебната година в „Софтуерния университет", намиращ се на ул. "Васил Кънчев" 26 в град София.

***
София
Президентът Росен Плевнелиев ще награди носителите на отличията „Джон Атанасов", присъждани за постижения в областта на информационните и комуникационните технологии в Гербовата зала на „Дондуков" 2. По време на церемонията държавният глава ще отличи и победителя и подгласниците в конкурса за избор на лого на приза „Джон Атанасов".

***
София
Вицепрезидентът Маргарита Попова ще участва в откриването на учебната година за специалност „Местна власт" в Академията на МВР.

***
София
От 9.30 ч. министър-председателят проф. Георги Близнашки ще връчи на Негово светейшество патриарх Неофит нотариалния акт за собственост на храм-паметника „Свети Александър Невски" в Гранитната зала на Министерски съвет.

***
София
От 10 ч. Министерски съвет ще проведе редовното си заседание.

***
София
От 9 ч. в конферентната зала на Съдебната палата Министерството на правосъдието организира публично изслушване на кандидатите за съдия в Европейския съд по правата на човека.

***
София
От 9.30 ч. Шести състав на Софийски градски съд ще разглежда делото срещу Гюнай Сефер и Митхат Табаков.

***
София
От 9.30 ч. Четвърти състав на Софийски градски съд ще разглежда делото срещу Валентин Димитров.

***
София
От 9.30 ч. в зала „София" на Хотел Метрополитън ще се проведе конференция по проект "Дистанционно обучение по библиотечно-информационни науки, печатни комуникации и науките за културното наследство". Организатор на събитието е Факултетът по библиотекознание и културно наследство при Университет по библиотекознание и информационни технологии в София.

***
София
От 10 ч. в сградата на ДКЕВР на бул. "Княз Дондуков" № 8-10, ет.4 ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно подадени заявления от "НЮ-КО ЗАГОРА" ЕООД и "КИД 2228" ООД.

***
София
От 10 ч. в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) ще се проведе международна конференция на тема „Западните Балкани и Европейският съюз. Поуки от последното разширяване на ЕС и предизвикателствата пред бъдещата интеграция". Форумът ще бъде открит от ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев.

***
София
От 11 ч. в Аулата на Софийския университет ще се проведе тържествена церемония по удостояването на проф. Александър Наумов от Ягелонския университет в Краков с почетното звание „Доктор хонорис кауза" на Софийския университет „Св. Климент Охридски". В рамките на церемонията с Почетен знак на СУ със синя лента ще бъде удостоен проф. Красимир Станчев.

***
София
От 11 ч. Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) ще даде пресконференция на тема "Сезон 2014 - национален туристически маркетинг и кризата в българския туризъм". Събитието ще се проведе в пресклуба на БТА на бул. Цариградско шосе 49.

***
София
От 11 ч. в Интер Експо Център - София ще бъде открито най-голямото рекламно изложение в Югоизточна Европа COPI‘S - Communication art, print, image, sign.

***
София
В 14 ч. в зала 605 на Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка за поддържане на републиканските пътища на територията на Северозападен район, стопанисвани от АПИ. Комисията ще отвори постъпилите оферти за обособени позиции №1 и №3 - републиканските пътища на територията на областите Видин и Монтана.

***
София
От 14 ч. в Интер Експо Център София за четвърти пореден път, ще се проведе Националната полиграфическа конференция "Ден на печатните технологии в съвременния свят", която ще премине под мотото "Отпечатай бъдещето!".

***
София
От 16 ч. Иван Гогев - ръководител-отдел „Поддържане, диагностика и експлоатация на железен път" в НКЖИ ще изнесе презентация на тема: „Преди Дунав мост и след това", посветена на 60-годишнината от построяването на Моста при Русе-Гюргево. Събитието ще се проведе в салона на Сдружение „Клуб на железничаря" на Централна гара София. На събитието ще бъде представено и специално изработено юбилейно издание „60 години Дунав мост Русе-Гюргево", осъществено с подкрепата на ДП НКЖИ, Национално сдружение „Общество на инженерите по железен път" и Сдружение „Клуб на железничаря".

***
София
От 18 ч. Полският институт в София съвместно с издателство „Балкани" София организират среща с проф. Ирена Груджинска-Грос по случай българското издание на книгата „Милош и Бродски. Магнитното поле" и Анджей Франашек, автор на биографията на Чеслав Милош и на сценария на филма „Милош".

***
София
От 19 ч. в Националният военноисторически музей (НВИМ) ще бъде открита националната„изложба „Цар Самуиловият век в творбите на българските художници". Инициативата е част от програмата за отбелязване на 1000 години от смъртта на цар Самуил.

***
София
От 8 до 10 октомври секция „Историческа етнология" на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН (ИЕФЕМ - БАН) организира международна научна конференция на тема:"Контекстуализирайки промените:миграции, отместващи се граници и нови идентичности в Източна Европа", която ще се проведе в залите на хотел „Дом на учения", намиращ се на бул. „Шипченски проход" 50. На нея ще бъдат представени най-новите достижения на учените от ИЕФЕМ - БАН в областта на изследване на миграциите, променящите се идентичности, социалните и културни трансформации в редица страни от Източна Европа.

***
Варна
От 9 ч. и от 12 ч. в зала „Пленарна" на община Варна ще се проведат регулярните месечни съвещания съответно с директорите на детските градини и на училищата. Един от акцентите в съвещанията ще бъде готовността на образователните институции за осъществяване на образователния и възпитателен процес, проблемите и стъпките за преодоляването им. В обсъждането ще вземат участие представители на районните кметства и общински дирекции, които имат отношение и преки отговорности за осигуряване на здравето и безопасността на децата и учениците.

***
Благоевград
От 9 ч. в Университетски център Бачиново започва международният семинар "Жените в науката". В семинара ще участват 24 университетски преподаватели и изследователи от Великобритания, Германия, Швеция, Норвегия, Ирландия, Дания, Италия, Унгария и Турция. Целта е прилагане на промени в работната среда на академичните изследователи, насърчаване на жените научни работници да останат и да направят кариера в академичните среди.

***
Бургас
От 10 ч. Съвместното командване на силите (СКС) ще проведе двустепенно командно-щабно учение „Съвместна поддръжка - 2014 г.". В него ще участват военнослужещи и техника от щаба на СКС, бригада „Логистика" и други структури, подчинени на командването. Основната цел на учението е да се повишат способностите на участващите военни формирования при подготовка и провеждане на операция по изпълнение на мисия „Отбрана".

***
Бургас
От 10 ч. в хотел „Приморец" организаторите на международния проект Световно образование - „Интеграл" ще представят актуална информация за Бургас и региона във връзка с кандидатстудентския прием 2015г.-2016 г. за университети в чужбина. Есенното изложение Световно образование ще започне в Бургас на от 11 ч. с участието на над 20 елитни западни висши учебни заведения от Европа.

***
Пловдив
От 10 ч. в заседателна зала на Община Пловдив, пл. „Стефан Стамболов" 1 ще се проведе пресконференция във връзка с изпълнение на проект „Πо-близка до хората администрация", финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.На пресконференцията ще присъства заместник-кметът Стефан Стоянов.

***
Благоевград
От 10 ч. областният управител Димитър Димитров свиква заседание на Областната комисия за Военните паметници в конферентната зала на Областна администрация-Благоевград. Заседанието се провежда във връзка с получено писмо от Добромир Тотев, постоянен секретар на отбраната на Министерство на отбраната на Република България и в изпълнение на разпоредбите на Решение на Министерски съвет за отбелязване на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея.

***
Горна Оряховица
От 10 ч. в Спортна зала „Никола Петров" в Горна Оряховица ще се състои ХХХІІ Републикански преглед по гимнастика на спортните клубове „Здраве и дълголетие", организиран от Българска асоциация „Спорт за всички", Община Горна Оряховица.

***
Велико Търново
От 10.30 ч. в пресклуба на БТА във Велико Търново ще се състои пресконференция във връзка с отбелязването на юбилейната 50-та годишнина от основаването на Професионалната гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон" във Велико Търново и програмата за честването на 190 години от рождението и 105 години от смъртта на д-р Васил Берон.

***
Варна
От 11 ч. в община Варна ще се проведе връчване на десетото „Общинско отличие на млад учител" за мотивиран и добър старт в учителската професия.

***
Шумен
От 11 ч. в залата на РЗИ Шумен ще се проведе работна среща на Областния програмен съвет и Областната работна група за управление и изпълнение на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.

***
Благоевград
От 14 ч. в зала 5 на община Благоевград ще се проведе пресконференция по повод приключилата реализация на проект InTourAct - „Интегрирани планове за туризъм за превъзходство на Югоизточна Европа", финансиран по Оперативна програма за транснационално сътрудничество „Югоизточна Европа 2007-2013".

***
Шумен
От 15 ч. в залата на РЗИ Шумен ще се проведе заседание на Регионалния координационен съвет в област Шумен за изпълнение на Националната програма за профилактика на рака на маточната шийка.

***
Пловдив
От 17.30 ч. ще се открие изложбата „Изчезващият Тютюнев град" с фотографии на Пенка Калинкова и творби на ученици и студенти от Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов", Национална гимназия за сценични и екранни изкуства и АМТИИ в Мебелен салон „Галеро" ет.4 на ул. „Екзарх Йосиф" 16.

***
Благоевград
От 17.30 ч. в Регионалния исторически музей - Благоевград ще бъдат открити две изложби, посветени на 1000-годишнината от смъртта на цар Самуил Български.

***
Пловдив
От 17.30 ч. на ул. Княз Александър І - в отсечката до Община Пловдив ще бъде открита изложба повод 100-годишнината от избухването на Първата световна.

***
Варна
От 18 ч. в Градска художествена галерия - Варна ще бъде открита изложба живопис "1+1". Автори - Радостина Доганова - България, и Ксения Бергерова - Словакия.

***
Смолян
От 18.30 ч. ретроспективната фотографска изложба "Светът на Николай Хайтов" ще бъде експонирана в залата на Държавен архив. Фотоизложбата е посветена на 95-годишнината от рождението на академик Николай Хайтов (1919-2002) и е подготвена от Фондация „Памет" съвместно с известния художник-фотограф Иво Хаджимишев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.