• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

София
Президентът Росен Плевнелиев ще открие Десетия национален иновационен форум за устойчив растеж и конкурентоспособност, който ще се проведе в зала "Сердика" на София хотел „Балкан". Държавният глава ще връчи призовете в Националния конкурс „Иновативно предприятие на годината 2014".

София
Президентът Росен Плевнелиев ще участва на в тържествената церемония за запалване на свещите на Ханука - Празника на светлината. Държавният глава ще запали основната свещ на церемонията, с която се отправя послание за мир, разбирателство и успех в Централната софийска синагога.

Казанлък
От 10.00 часа на централния площад министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов ще участват в тържествен ритуал по посрещане на военнослужещите от 27-ия контингент от състава на Българската армия, участвал в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF).

София
От 10.00 часа Народното събрание ще бъде домакин на обществено обсъждане на законопроект за изменение и допълнение на Закона за Министерството на вътрешните работи. Форумът ще се състои в зала „Изток" в сградата на парламента на пл. „Народно събрание" 2.

София
От 11.00 часа парламентарната комисията по икономическа политика и туризъм ще проведе извънредно съвместно заседание с Комисията по бюджет и финанси в зала 134 в сградата на пл. "Княз Александър I" №1.

София
От 14.00 часа ще се проведе заседание на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в зала 132 в сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1.

София
От 15.00 часа ще се проведе заседание на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения в зала 242 в сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1.

София
От 15.00 часа ще се проведе заседание на Комисията по правни въпроси зала 238 в сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1.

София
От 09.30 часа ще се проведе Международна заключителна конференция по проект MILD HOME на БТТП. Събитието щ се проведе в зала А на БТПП. Проектът се изпълнява по Транснационалната програма за сътрудничество в Югоизточна Европа.

София
От 10.00 часа в сградата на ДКЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад по подадено от "Булгаргаз" ЕАД заявление за утвърждаване на цена за I-во тримесечие на 2015 г. по която обществения доставчик продава природен газ на крайните снабдители на природен газ и на клиентите, присъединени към газопреносната мрежа.

София
От 10.00 часа в БТА ще се състои пресконференция, на която ще бъде представено изпълнението на проект "Усъвършенстване на знанията и уменията на служителите в администрацията на МВнР за ефективно и ефикасно изпълнение на задълженията.

София
От 10.00 часа 14 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Боян Боянов и Продан Кръстев за извършени документни престъпления.

София
От 11.00 часа президентът на КТ „Подкрепа" д-р Константин Тренчев ще открие заключителна пресконференция на проект „ОСЕМ - Обединени социалноосигурителни европейски мрежи". Събитието ще се проведе в централата на КТ „Подкрепа" на ул. „Ангел Кънчев" 2, зала „Мецанин".

София
От 11.00 часа в БТА ще бъде представен докладът на Български хелзинкски комитет (БХК) - „Деца, лишени от свобода в Централна и Източна Европа: Между наследството и реформата".

София
От 16.30 часа празничната кампания „Предколедна магия" на Националния военноисторически музей (НВИМ) ще започне със запалване светлините на коледната елха в музея. Кампанията ще приключи с дни на отворени врати на 27 и 28 декември.

София
От 17.30 часа в зала „Славейков" на Френския институт в България ще се проведе лекция на тема „Дипломатическите архиви говорят....Ромен Гари - дипломат и европеец".

София
От 18.00 часа в зала „Тържествена" на Централния военен клуб ще бъде представена книгата „История на сухопътните войски на България" том Първи с автори доц. полковник Станчо Станчев и проф. Тодор Петров.Книгата ще бъде представена от акад. Георги Марков. Събитието е организирано от Фондация Българско военно историческо наследство, Военноисторическа комисия, Асоциация на Сухопътните войски на България и Военна академия „Г.С. Раковски".

София
От 18.30 часа в Националния студентски дом, зала "Галерия" ще се състои премиерата на книгата "Стейкхолдър мениджмънт във висшето образование, науката и иновациите". Изданието ще представи проф. Сергей Игнатов.

София
От 18.30 часа ще бъде открита изложба на живопис върху тениски на художничката Мая Калчева. Изложбата ще бъде изложена на ул. „ Денкоглу" 15.

София
От 19.00 часа Замeстник-министърът на икономиката Любен Петров ще връчи наградата в категория „Най-голям експорт за 2013 г." в тазгодишната класация „Експортьор на годината". Церемонията по връчването на наградите ще се проведе в Националния музей на политехниката на ул. Опълченска №66.

Лозен
От 12.30 часа в наблюдаваното жилище на БЧК - „Шарената къща" ще се проведе среща с режисьорът на българския сериал „На границата" Станимир Трифонов и един от главните актьори - Мартин Димитров.

Бургас
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Общинския съвет.

Бургас
От 11.00 часа, в малката зала на Областна управа Бургас, ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Етнографска изложба - Рибарски бит от древността" в град Царево.

Бургас
От 11.00 часа в хотел „АКВА" ще се състои пресконференция на областно ръководство ПП АБВ - Алтернатива за българско възраждане.

Бургас
От 14.00 ч. в Затвора в Бургас ще се проведе Коледен концерт.

Бургас
От 19.00 часа Община Бургас започва провеждането на обществено обсъждане на проектобюджет 2015, за да може всички бургазлии да се запознаят с него.

Бургас
От 16.00 часа в Хотел „Атаген" ще се проведе среща - „Ролята на медиите в отразяването на събития, свързани с ХИВ превенцията в град Бургас и стигмата и дискриминацията свързана с болестта".

Варна
От 10.00 пред сградата на затвора във Варна ще се проведе протест на служителите.

Варна
От 11.00 часа в Щаба на Военноморските сили ще бъдат връчени традиционните годишни награди на редакцията на списание "Клуб Океан" за най-добър корабен екипаж, офицер, старшина, матрос и цивилен служител от ВМС.

Варна
От 11.30 часа в Общински детски комплекс - Варна Борислав Гуцанов ще направи първото дарение със средствата, набрани в кампанията в подкрепа на талантливите деца на Варна.

Варна
От 17.30 часа в зала „Пленарна" на Община Варна ще се проведе годишната среща на Младежки форум за партньорство с местната власт - Варна /МФПМВ/.

Велико Търново
От 10.00 часа в Окръжен съд - Велико Търново ще се гледа делото за въоръжения грабеж в прохода Хаинбоаз.

Велико Търново
От 10.00 ч. в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Националното сдружение на сираците в България .

Велико Търново
От 13.00 часа в Голямата зала на общината „Сдружение Азбукари" и театър ВЕСЕЛ ще организират забавен празник за децата със специални образователни потребности.

с. Ресен
От 14.00 часа в спортния салон на ОУ „Христо Ботев" село Ресен, общ. Велико Търново, Център за обществена подкрепа, Фондация „Международна социална служба" и Община Велико Търново за трети пореден път организират съвместно детски празник „Новогодишна мечта''.

Видин
От 10.30 часа, в заседателната зала на 6 ет. в сградата на Община Видин ще се проведе открита процедура за възлагане на обществена поръчка по реда на ЗОП с предмет: „Изготвяне на технически паспорти на 14 общински сгради в Община Видин".

Добрич
От 9.00 часа в Голяма заседателна зала ще се състои сесия на общински съвет - Добрич.

Кюстендил
От 10.00 часа в заседателната зала на община Кюстендил ще се проведе месечно съвещание на кметовете и кметските наместници на малките населени места.

Кюстендил
От 10.30 часа в пресклуб на БТА ще се състои пресконференция във връзка с изпълнението на проекта „Младежка банка".

Кюстендил
От 11.00 часа в читалище „Братство" ще бъде открита ежегодната си изложба „Коледни трепети".

Кюстендил
От 16.00 часа в Стримон СПА Клуб ще се проведе кръгла маса за успешното развитие на българския балнео и спа продукт.

Кюстендил
От 17.30 ч. в Синята зала ще се проведе Вечер на поезията „Коледни искри" с участието на Дамско поетично ателие.

Пловдив
От 09.00 часа Пловдивският окръжен съд 16 състав ще разглежда делото срещу Васко Ш. за измама.

Пловдив
От 13.00 часа във Философско-историческия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски ще се проведе форум за размяна на книги. Събитието е под надслов „Предизвикателствата на споделеното знание!"

Пловдив
От 18.00 часа в Музеен център за съвременна история на ул. „Ангел Букорещлиев" № 14 ще бъде открита изложбата „Пловдив заедно".

Свищов
От 11.00 ч., в камерната зала на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856" ще се проведе празник „Весела коледа - най-хубавите коледни легенди, стихотворения, приказки и песни" с ученици от ІV „а" и ІV „б" класове на СОУ „Николай Катранов".

Силистра
От 16.00 часа в салона на Драматично-куклен театър - Силистра ще бъдат наградени победителите от образователната инициатива „Цветна олимпиада".

Смолян
От 11.00 часа в зала 247 на Общината, кметът Николай Мелемов ще даде пресконференция.

Търговище
От 11.00 часа в зала 28 на Община Търговище ще бъде дадена пресконференцията за водния цикъл .

Шумен
От 17.00 ч. в театралния салон на НЧ „Тодор Петков - 1963" ще се проведе празничен Коледно-новогодишен концерт.

Шумен
От 17.30 ч. в НЧ „Напредък - 1869" ще има концерт на школата по пиано.


Шумен
От 18.00 ч. в ХГ „Ел. Карамихайлова"ще бъде открита изложбата „Зимен салон"- изложба

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.