• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната за утре, 25 февруари

Предстоящи събития в страната за утре, 25 февруари

/КРОСС/ ***
София.
Държавният глава Росен Плевнелиев ще вземе участие в церемонията за връчването на Годишните награди за отговорен бизнес за 2015 година. Традиционният конкурс на Българския форум на бизнес лидерите се провежда за тринадесети път и отличава компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България.Президентът Росен Плевнелиев ще връчи отличията в категорията „Инвеститор в обществото".

***
Израел.
Министър-председателят Бойко Борисов e на двудневно работно посещение в Израел. По време на визитата премиерът Борисов ще проведе среща с израелския си колега Бенямин Нетаняху. Като част от възприетата от държавите-членки на ЕС практика, българската делегация ще посети и Рамала, Палестина. Там премиерът Борисов се проведе срещи с министър-председателя Рами Хамдала и с президента Махмуд Абас.

***
Истанбул.
Министърът на културата Вежди Рашидов ще вземе участие в Срещата на Съвета на министрите на културата на страните от Югоизточна Европа, която ще се проведе в Истанбул, Република Турция.

***
София.
От 9 ч. НС ще проведе редовното си заседание.


***
София.
В 9 ч. в София Тех Парк ще се проведе второто по ред издание на международния форум Innovation Explorer Day. Форумът ще открие кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.


***
София.
От 9.30 ч. ВСС ще проведе редовно заседание.


***
София.
От 9.30 ч. Българската търговско-промишлена палата организира семинар „От Идеята до иновацията- Start up:Финансиране на проекти за разработване на иновации от стартиращи предприятия-възможности и предизвикателства" в зала А на БТПП, ул. Искър.

***
София.
От 10 ч. Столичния общински съвет ще проведе редовното си заседание.


***
София.
От 10 ч. пред гръцкото посолство ще се проведе протест заради блокадите по границите.


***
София.
В 11 ч. в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема „Актуални проблеми на храненето, затлъстяването и свързаните с него заболявания.


***
София.
От 12.30 ч. в Домът на науката и техниката в град София (зала 2, Иван Попов, ет.2) ще се превърне и в дом на Пресконференция посветена на Конференцията „Разкази с щастлив край", която ще запознае широката публика с добрите практики на процеса по деинституционализация в Република България.


***
София.
От 14 ч. в Централния военен клуб - София ще се състои Кръгла маса на тема „Българо-турските отношения според книгата на Ахмет Давутоглу „Стратегическа дълбочина" и националната сигурност на Р България". Форумът е организиран от Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ) и Клуб „Ракетни войски и Артилерия Олимпий Панов" - София.


***
София.
От 18.30 ч. в зала „Роял" на София Хотел Балкан, ще се проведе официална церемония, на която Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) ще връчи своите
Годишни награди за отговорен бизнес 2015.


***
София.
От 18.30 ч. ще се проведе вторият поетически двубой за тази година в клуб „Благодатният четвъртък" към Столична библиотека на пл. „Славейков" № 4.


***
София.
В 18.30 ч. ще бъде отслужено последно възпоменателно богослужение в памет на Богучарския архиепископ Серафим Соболев при гроба му, в криптата на руския храм-подворие „Св. Николай Мирликийски".
***
София.
В 19 ч. ще тръгне литийно шествие начело с иконата на новоканонизирания светец, подарена от Руската православна църква на Българската православна църква, след канонизацията на новия светител, ще се отправи от руския храм към патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски", където ще бъде отслужено Всенощно бдение.

***
София.
В 20 ч., в зала 3 на НДК, ще се случи симбиоза между звук, светлина и пространство, които ще очароват публиката.


***
Благоевград.
От 10.30 ч. в Общински младежки дом - Благоевград ще се проведе Конкурс-рецитал „За да я има България". Инициативата по повод Освобождението на България от турско робство и Националния празник - 3 март и включва индивидуални и групови изпълнения на произведения от български автори.

***
Благоевград.
От 11 ч. министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов ще бъдат на посещение в гарнизон Благоевград. По време на визитата на министър Ненчев и генерал-лейтенант Попов ще бъде проведен брифинг пред представителите на медиите.

***
Бургас.
От 9 ч. в Бизнес Инкубатор-Бургас ще се проведе първото от поредица бизнес обучения за зелени иновации.

***
Бургас.
От 15 ч. в Камерната зала на ДТ „Адриана Будевска" ще се проведе пресконференция по повод предстоящия 14-и „София филм фест на брега".

***
Бургас.
От 18 ч. в Дома на писателя на ул. Вола 1 ще бъде представен романа „Скитникът и синове" на Александър Секулов.

***
Видин.
От 10.30 до 12 ч., в заседателната си зала на пл. „Бдинци" 2 екипът на Областен информационен център-Видин (ОИЦ-Видин) организира среща с представители на бизнеса от областта.

***
Бургас.
От 16.30 ч. в Културен център „Морско казино" ще бъде открита изложба с кукерски маски, изработени от участниците в инициатива на Община Бургас и Регионална библиотека "Пейо Яворов".

***
Бургас.
От 16.30 ч. в централата на ПП ГЕРБ в Бургас общинският съветник Галя Василева ще има приемен ден с граждани.

***
Варна.
От 10 ч. в конферентната зала на хотел „Черно море" във Варна ще се състои конференция на тема: „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г." във връзка с новите практики на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и подобряване на комуникацията между държавата и бизнеса, както и за прилагане на активни мерки за насърчаване на предприемачеството.
***

Варна.
От 10 ч., в кабинет на председателя на съда в сградата на Административен съд-Варна, ръководството на институцията ще представи резултатите от работата на съда през 2015г.


***
Варна.
От 11 ч. в зала „Варна" на община Варна ще се проведе пресконференция на ръководството на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, за представяне на обобщените данни за детските противообществени прояви и правонарушения в Община Варна за 2015г.


***
Варна.
Общинските съветници от ПП ГЕРБ-Варна Пейчо Бюлбюлев, Борислав Нанков,
Калин Калевски и Калина Пеева ще се срещнат с граждани в дните от 23 до
26 февруари. Приемното време на общинските съветници ще бъде от 14 до
16 ч. в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1. Записвания
могат да се правят на тел: 052 / 600 015.

***
Варна.
От 16 ч. в Музея на Възраждането ще бъде открита изложба, посветена на личности и събития от Българското Възраждане.

***
Велико Търново.
От 9 ч. в Голяма зала на общината ще се проведе редовна сесия на Великотърновски общински съвет. След заседанието кметът Даниел Панов ще даде кратък брифинг по повод избора му за председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините. Срещата ще бъде в неговия кабинет.

***
Велико Търново.
От 10 ч. в хотел „Янтра" ще бъде представен годишен отчет на БЧК - Велико Търново. Ще присъства председателят на БЧК Христо Григоров.

***
Велико Търново.
От 19 ч. в камерна зала на МДТ „К. Кисимов" ще бъде представена комедията „Декамерон".

***
Видин/с. Новоселци.
От 14 ч. , в с. Новоселци ще бъде организирана изнесена приемна на кмета на Община Видин Огнян Ценков.

***
Велико Търново.
От 12 ч. в зала „Европа" на Ректората на ВТУ Н. Пр. Том ван Оорсхот, посланик на Кралство Нидерландия в България ще изнесе публична лекция пред студенти на тема „Priorities of the Dutch Presidency of the European Union" (Приоритети на холандското председателство на Европейския съюз).

***
Велико Търново.
От 10 ч. състав на Апелативен съд В. Търново ще разгледа дело по жалба на Назиф М. А. срещу наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража". За Назиф М. А. е издадена Европейска заповед за арест от Апелативна прокуратура гр. Атина за убийство и незаконно държане на оръжие.

***
Горна Оряховица.
От 18 ч. в Зала 1 на Общината ще се проведе Празничен концерт на съставите при НЧ „Братя Грънчарови-2002" по повод 1 март - Ден на любителското художествено творчество.

***
Горна Оряховица.
От 19 ч. в НЧ „Напредък -1869" Александър Урумов ще представи моноспектакъла "Ние българите. Открит урок за чужденци".


***
Грац.
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров и заместникът му Йордан Николов заминават на работно посещение в Грац, Австрия.

***
Добрич.
От 11 ч. зала 706 в бившия партиен дом, ще се състои съвместна пресконференция на Бюро по труда, Инспекция по труда и Социално подпомагане.

***
Казанлък.
От 9.30 ч. в зала „Инфра" ще се проведе заседание на ОбС-Казанлък.

***
Казанлък.
От 14 ч. в дирекцията на НПМ „ Шипка - Бузлуджа" в Казанлък ще се проведе пресконференция по повод отбелязването на Трети март.

***
Карлово.

От 18 ч. в Камерната зала на НЧ „Васил Левски-1861 г." ще се проведе благотворителен концерт за събиране на средства на Ники Гатевски, който страда от детска церебрална парализа. Мероприятието ще се проведе под патронажа на кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

***
Карнобат.
От 16.30 ч. в Ритуалната зала ще гостува Училището по диабет на МБАЛ Бургас и Сити Клиник Бургас.

***
Кърджали.
От 14 ч. ще се проведе отчет-анализ на ОД на МВР-Кърджали за 2015 година. От 15.30 ч. е предвиден брифинг с журналисти с участието на главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД „Национална полиция" и старши комисар Венцислав Момчилов, директор на ОД на МВР-Кърджали.

***
Кюстендил.
От 14 ч. в залата на община Кюстендил ще се проведе редовно заседание на Общински съвет.

***
Несебър.
От 11 ч. зала „Мелсас", ще се проведе публично събитие във връзка със стартиране на проект на Община Несебър „Изпълнение на мерки за енергийна ефективност за 7 обекта на територията на община Несебър по Програма BG04 "Енергийна ефективност и възобновяема енергия", финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.


***
Пазарджик.
Oт 10.30 ч. в Окръжен съд - Пазарджик ще се проведе заседание по делото срещу 14 подсъдими, обвинени за проповядване на омраза на религиозна основа и пропагандиране на война чрез разпространение на идеите на терористичната организация „Ислямска държава".

***
Пловдив.
От 9 ч. в залата на Пловдивския общински съвет ще се проведе заседание на общинските съветници.

***
Пловдив.
От 10 ч. в пресклуба на БТА - Пловдив, пл."Централен" 1 ще се състои пресконференция на Регионалната организация на Съюза на слепите в България.

***
Пловдив.
От 10.30 ч. в залата на Общински съвет „Марица" Земеделски младежки съюз ще проведе заключителна пресконференция по повод приключване на проекта „Младежки съвет Марица".

***
Пловдив.
От 11 ч. МО ще награди ветерана от войната Таньо Станев във връзка с навършване на 100 години.На Таньо Коев Станев ще му бъде връчена награда от името на Министъра на отбраната Николай Ненчев. Наградата ще бъде връчена от началникът на гарнизон Пловдив и командир на 68 бригада "Специални сили" бригаден генерал Явор Матеев във Дома за стари хора в Пловдив.

***
Пловдив.
От 11 ч. в залата на Община Пловдив ще се проведе пресконференция по повод XI „София Филм Фест в Пловдив 2016", който е част от Културния календар на Община Пловдив за 2016 година.

***
Пловдив.
От 15 ч. пред паметника на Мильо на Главната улица ще започне Интерактивен маршрут „Усети града", в който ще се включат студенти от катедра Етнология на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски". Това съобщиха от Философско-историческия факултет на висшето училище. Организатор на събитието е Асоциация за култура, етнология и антропология „Медиатор".

***
Разлог.
Кметът на Община Банско, Георги Икономов, ще присъства на заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район, което ще се проведе в х-л „Катарино" в Разлог.

***
Сливен.
От 9 ч. в заседателната зала на община Сливен ще се проведе заседание на ОбС- Сливен.

***
Смолян.
От 9.15 ч. в зала 201 в сградата на Областна администрация-Смолян, Областният управител Недялко Славов ще открие международна среща по проект „Модел за оценка на риска от свлачища и за превенция и намаляване на последиците от бедствия" (LANDSLIDE). Проектът е финансиран по Европейска програма „Финансов механизъм за гражданска защита". От 13 ч. ще се проведе пресконференция.

***
Шумен.
От 9 ч., в зала 363 на Община Шумен ще се проведе заседание на Общински съвет Шумен.

***
Шумен.
От 10 ч. в зала 2 на Областна администрация-Шумен ще заседава Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси.

***
Шумен.
От 19 ч. в хотел Шумен предприемаческа организация Crew 21 организира събитие "Професия сериен предприемач4, с гост лектор доктор Атанас Атанасов - сериен предприемач от града.

***
Ямбол.
От 17.30 ч. от площада пред сградата на общината, с карнавално шествие на кукери и маскирани започва XVІІ Международен маскараден фестивал - „Кукерландия - 2016. Фестивалът ще продължи до 28 февруари.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.