• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития

Предстоящи събития

/КРОСС/София

От 09.00 часа ще започне заседание на Народното събрание.

Смолян
От 15.00 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще бъде на работно посещение в залата на Областна управа, където ще се срещне с кметове и представители на общини.
От 18.00 часа министър Танева ще присъства и на традиционния новогодишен концерт на Национално училище за фолклорни изкуства в с. Широка лъка.

София
От 11.00 часа министърът на образованието и науката проф.Тодор Танев ще посети столичното 134-то СОУ „Димчо Дебелянов" и ще разговаря с преподавателите и учениците в училището.

София
От 10.00 часа в БТА Институтът за развитие на публичната среда ще даде пресконференция на тема „ Финансиране на предизборните кампании".

София
От 10.00 часа в зала „Рила" на хотел Балкан - Шератон ще се проведе дискусия на тема: „Конституционно-правен дебат за състава и структурата на ВСС през призмата на актуализираната стратегия за продължаване на съдебната реформа".

София
От 10.30 часа председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще открие в Клуба на народния представител в парламента ще бъде благотворителна изложба-базар за набиране на средства за музикални инструменти на изявени деца от проекта „Успелите деца на България" на фондация „Димитър Бербатов".

София
От 10.30 часа Националният етнографски музей организира серия от коледни ателиета.

София
От 11.00 часа на пресконференция в сградата на ГД „Криминална полиция" ще бъде представена информация за мерките, които полицията предприема във връзка със сигурността на гражданите по време на Коледните и Новогодишните празници.

София
От 11.00 часа в зала „София" на БЧК Българският Червен кръст и Съветът на жените бежанки в България организират благотворителен коледен базар „Танцът на цветовете" с ръчно изработени вещи за дома и бита и домашно приготвени кулинарни специалитети от Близкия Изток. С набраните средства ще бъдат закупени детски храни и адаптирани млека за деца на бежанци.

София
От 11.00 часа Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) и Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) ще наградят участниците в кампанията „Аз пазя горите и орлите на България" в пресклуба БТА.

София
От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод стартирането на проект по Програма БГ07 „Инициативи за обществено здраве" с участието на Норвежкия финансов механизъм и Европейското икономическо пространство от Националния център по обществено здраве и анализи.

София
От 15.00 часа във Венус Конферентен център ще се състои тържествено награждаване на участници в конкурса на „Български пощи" ЕАД - „Най - красиво писмо до Дядо Коледа". Наградите ще бъдат връчени от главния изпълнителен директор на Български пощи - Деян Дънешки.

София
От 18.00 часа в Националния дворец на културата ще се открие изложба живопис на Георги Баев, посветена на 90 години от рождението на художника.

Благоевград
От 09.30 часа ще се проведе заседание на ОбС- Благоевград.

Бургас
От 10.00 часа бургаските военни моряци тържествено ще отбележат 70 години от създаването на военноморска база Бургас.
Тържествата ще започнат на строевия плац в Пункт за базиране Бургас, когато в присъствието на командира на Военноморските сили ще се проведе тържествен военен ритуал.
От 17.00 часа в сградата на Държавна опера Бургас ще се проведе тържествено събрание и концерт, на който ще бъдат наградени отличили се военнослужещи и цивилни служители от базата.

Бургас
От 12.00 часа кметът на Община Бургас ще връчи ключовете за новия спортен корпус към ПМГ/Френската гимназия, изграден от общината.

Бургас
От 12.30 часа в малката заседателна зала на 2 ет. в Областна администрация Посланикът на Израел Н.Пр. Шаул Камиса Раз ще даде брифинг.

Бургас
От 14.30 часа в сградата на Областна управа ще бъде връчено дарение на дете със здравословни проблеми. Благотворителната акция за събиране на парични средства е дело на клуб „Знаещи и можещи педагози" към Общински координационен съвет на Синдиката на българските учители /СБУ/ и ОУ „Васил Левски"-Бургас.

Бургас
От 16.30 часа в храм "Света Богородица" ще се проведе награждаването на победителите в конкурса за коледна картичка "РождествоХристово" на ОДК - Бургас.

Бургас
От 19 до 21 декември в спортна зала "Младост" ще се проведе традиционният коледен турнир на бургаските футболни звезди, организиран от Община Бургас и партньори.

Бургас
От 18.00 часа в спортна зала "Бойчо Брънзов" баскетболният клуб "Делфин" ще отбележи своя 20-годишен юбилей с празнична програма.

Варна
От 09.00 часа ще се проведе 37-то заседание на ОбС-Варна.

Варна
От 09.30 часа в Административен съд - Варна ще се гледа делото за Лора - дъщерята на народния представител от ГЕРБ Нели Петрова.

Варна
От 11.00 часа в Младежкия дом - Варна, етаж ІІ, зала 17 ще се проведе пресконференция на неправителствената доброволческа организация БУЛСАР по повод решението на Комисията на БУЛСАР за определяне на носителите на годишните награди „За гражданска доблест" и „За системна подкрепа на морското спасяване" за 2014 година.

Варна
От 11.00 часа в хотел„Черно море", етаж 2, зала 1, ръководствата на Синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа" организират пресконференция на тема: „Съдбата на ТЕЦ Варна и сигурността на енергийната система".

Велико Търново
От 11.00 часа в Голяма зала на Общината ще се състои Коледен концерт на ОУ „Бачо Киро".

Велико Търново
От 13.30 часа в заседателната зала на ОДМВР - В. Търново директорът на областната дирекция Илиян Личев ще връчи подаръците на децата на загинали служители на МВР от ОДМВР - В. Търново.

Велико Търново
От 14.00 и 15.30 часа в Младежки дом ще се състои „Дядо Коледа в Ателието по керамика".

Велико Търново
От 15.30 часа в Хлебната къща на Самоводската чаршия ще се представи „Театър на трохите" на тема „Зимните игри!" .

Велико Търново
От 17.00 часа на сцената в парк „Марно поле" ще се проведе „Коледен календар": Игри и забавления за деца с аниматори от парти център „Роси".

Велико Търново
От 17.30 часа в на сцената в парк „Марно поле" ще се проведе концерт „Търновска Коледа" с участието на Женски народен хор за обработен фолклор „Традиция" и трио „Сребърни коси" за стари градски песни при НЧ „Наука - 1870" с. Ново село, Детска коледарска група и Група за стари градски песни при НЧ „Напредък - 1884" гр.Килифарево.

Велико Търново
От 18.00 часа в Читалище „Искра" ще се проведе коледен концерт на балетните формации „Вирджиния балет", Балет „Ритъм" и „Полиденс" при Младежки дом.

Велико Търново
От 18.00 часа в Зала 30 на Младежки дом ще се проведе Коледен концерт на ученици от Музикалната школа при Младежки дом.

Велико Търново
От 18.00 часа в голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе празничен концерт на детска вокална група „Пеещи камбанки" при Младежки дом.

Велико Търново
От 19.00 часа в голяма зала на МДТ „Константин Кисимов" ще се състои Коледен концерт на МДТ „Константин Кисимов" „Най-доброто от Щраус".

Видин
От 10.00 часа в СОУ „Цар Симеон Велики" ще се състои презентация на международния проект „Фестивал на мисленето и креативността".

Горна Оряховица
От 18.00 часа в ХГ „Недялко Каранешев" ще се проведе Коледен концерт на хор „Славянско единство" и Школа по класически балет „Грация". В програмата са включени коледни песни и танци, евъргрийни и свята музика. Специално участие в концерта ще вземат Стелияна Христова и вокална формация „Мелъди".

Долна Оряховица
От 18.00 часа в НЧ „Христо Козлев - 1883" ще се състои Празничен концерт с участието на деца от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" и самодейни читалищни състави по повод 131 години от основаването на читалището.

село Крушето
От 10.00 часа в НЧ „Напредък - Крушето - 1906" ще се проведе коледен концерт с участието на ЦДГ „Радост" и Клуб на пенсионера.

Кюстендил
От 10.00 часа в ОДК ще се проведе Коледен турнир за деца.

Кюстендил
От 10.30 часа в Областна дирекция на МВР - Кюстендил ще се проведе пресконференция във връзка с взетите мерки за опазване на обществения ред по време на празниците.

Кюстендил
От 11.30 часа в залата на община Кюстендил ще се състои пресконференция във връзка с приключването на проект „Дестинация Кюстендил - Невестино - Земен".

Кюстендил
От 12.00 часа в сладкарница „Шампиони" ще се проведе церемонията „Спортист на годината".

Кюстендил
От 18.00 часа в читалище „Братство" ще се проведе коледен концерт на класа по пиано с преподавател Красимира Матуска.

Кюстендил
От 18.00 часа в читалище „Братство" ще се представи последната стихосбирка „Надига се" на кюстендилския поет Методи Джонев.

Кюстендил
От 19.00 часа в общинския театър ще бъде представена постановката „Възгледите на един учител за всеобщата просвета"
Моноспектакъл на Камен Донев.

Пловдив
От 10.30 часа в Дома на културата "Борис Христов" за 64-ти път Факултетът по медицина на Медицински университет - Пловдив тържествено ще промоцира и раздаде дипломи на завършилите медици. След шестгодишно обучение 126 дипломанти на Медицински факултет ще получат магистърските си дипломи за лекари по медицина.

Разград
От 13.00 часа в РБ „Проф. Боян Пенев" ще се състои Новогодишна поетична наздравица с разградски творци.

Разград
От 18.00 часа в Общинския културен център ще се проведе Коледен благотворителен спектакъл на детски вокални и танцови формации на Сдружение „Бъдеще за Европа".

Свищов
От 14.00 чса в Детски отдел на Градска библиотека ще се проведе „Коледа по света" - представяне на коледни обичаи в различни страни по света от ученици от V клас на ОУ „Филип Сакелариевич".

Сливница
От 11.00 часа в залата на гимназията в Сливница ще се проведе първият от поредица концерти с участието на Хайгашод Агасян. Концертите са по инициатива на Областния управител на Софийска област Росица Иванова, и със съдействието на благотворителни организации.

Созопол
От 14.30 часа в сградата на Общинския съвет ще отвори врати Детска Коледна работилница.

село Стрелец
От 10.00 часа в НЧ „Заря - 1900" ще се проведе Литературно-музикална програма.

Шумен
От 10.00 часа областният управител Донка Иванова ще
посети Дома за стари хора в Шумен и ще поднесе своите поздравления и подаръци в навечерието на коледните празници.

Шумен
От 11.00 часа в Областния информационен център ще се състои пресконференция, на която ще бъде представена обобщена справка за размера на усвоените средства от Структурните и Кохезионния фондове (СКФ) на ЕС и по отделните оперативни програми за програмен период 2007 - 2103 в област Шумен.

Шумен
От 10.30 часа сурвакари от ЦДГ № 5 „Латинка" ще поздравят кметския екип.

Шумен
От 16.00 часа в Регионална библиотека „Стилиян Щилингиров" ще бъдат наградени отличените в „Цветна олимпиада".

Шумен
От 17.30 часа в концертна зала на Младежкия дом ще бъдат наградени десетте спортисти на община Шумен за 2014 г.

Ямбол

От 11.00 часа деца от ОДЗ „Свобода" ще отправят традиционния коледен поздрав към кмета на община Ямбол Георги Славов и служителите в общинската администрация.

Ямбол
От 14.00 часа в зала 107 на Община Ямбол ще бъдат връчени наградите на изявени треньори и на състезатели, извоювали призови места на различни първенства.

село Янтра
От 10.00 часа в НЧ „Пробуда - 1922" ще бъде открита Изложба „Коледна трапеза в миналото и сега" и коледно веселие „Край огнището" с участието на самодейни състави при читалището.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.