• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 9 ч. ще се проведе заседание на Народното събрание.
***
София.
От 9.30 ч. в Зала „Света София" в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I" ще се състои поклонение пред тленните останки на министър-председател Димитър Попов в периода 1990-1991 година. Близки, политици и колеги-юристи ще си вземат последно сбогом с него от 11.30 ч. в църквата „Света София".
***
София.
От 10 ч. ще се проведе заседание на Министерски съвет.
***
София.
В гранитна зала на Министерски съвет министърът на земеделието и храните Десислава Танева и изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие"-Разплащателна агенция Румен Порожанов ще връчат първите сключени договори по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.
***
София.
От 10 ч. в хотел „Бест Уестърн Експо" ще се проведе Третата Национална конференция по медицински и здравен туризъм. В конференцията ще вземе участие заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.
***
София.
От 10 ч. в Националния пресклуб на БТА Национална компания „Железопътна инфраструктура" ще представи същността и ползите от реализацията на проектирането на строителството на железопътната линия Видин-Медковец.
***
София.
От 10.30 ч. в сградата на Администрацията на президента на пресконференция Комисията по опрощаване на несъбираеми държавни вземания (КОНДВ) ще отчете дейността си.
***
София.
От 10.30 ч. зала А на БТПП, председателят на палатата Цветан Симеонов и екипът от икономически анализатори ще представят резултатите от проучването за бизнес климата „Европейски икономически преглед 2016", със специален фокус за България.
***
София.
Продължава третият ден от Националната седмица на четенето. От 10.30 ч. в Националния дворец на децата ще бъде представено богатството на българския език.
***
София.
От 13.30 ч. в зала 1 на Министерството на труда и социалната политика ще бъде открита изложбата на детски рисунки „Ние искаме мир".
***
София.
От 16.30 ч. в литературен клуб „Перото" на НДК ще бъде представена най-новата книга за разследване пътя на кокаина „Бялото злато". Ще могат да бъдат задавани въпроси лично на авторите - Никола Гратери, водещ прокурор на Италия и Антонио Никасо, университетски преподавател и световноизвестен експерт по въпросите на организираната престъпност.
***
София.
От 17 ч. във Военна академия евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова ще бъде специален гост на годишната среща на ключовите служители на ЧЕЗ. В рамките на срещата тя ще участва в церемонията по връчване на наградите на ЧЕЗ Иноватор за 2015 г.
***
София.
От 17 ч. в Нова конферентна зала на СУ „Св. „Климент Охридски" Комисията по досиетата и Института за изследване на близкото минало ще представят документалния сборник от поредицата „Из архивите на ДС" Държавна сигурност - профсъюзите, стопанският живот и работниците.
***
София.
От 17.30 ч. в Големия салон на БАН ще бъде представена новата книга на акад. Благовест Сендов „Мъхът и демокрацията".
***
София.
От 18.30 ч. в Дом на киното в селекцията „100 българско кино - Дискусионен клуб с автограф" с вход свободен следва филмът „Лов на дребни хищници" (2010).
***
София.
От 19 ч. в София Хотел Балкан (Шератон) ще се състои осмото издание на церемонията по награждаване победителите в конкурса „ИТ мениджър на годината". По-рано, от 17 ч. ще се проведе кръгла маса на тема „Цифровата трансформация на бизнеса - стратегически възможности и предизвикателства". В церемонията ще вземат участие ерводепутатът Ева Паунова, Любен Петров, заместник-министър на икономиката и др.
***
София.
От 20 ч. в хотел „Рамада" София ще бъдат връчени Балканските награди за туристическа индустрия - Balkan Awards for Tourism Industry 2015.
***
Благоевград.
От 18 ч. в зала № 5 на Община Благоевград ще се проведе европейски информационен ден на тема „Солидарността като морален код на Европа".
***
Благоевград.
Книгата „Каймакъ-Чаланъ" на Красимир Узунов - президент на Агенция и Радио „Фокус", ще бъде представена от 18 ч. в зала „22 септември" на Община Благоевград.
***
Бургас.
От 18 ч. в Концертна зала на Музикалното училище ще се проведе концерт под надслов „Музика в цвят".
***
Бургас.
От 19 ч. в залата на Държавна опера - Бургас ще се играе мюзикълът „Лелята на Чарли".
***
Варна.
От 10 ч. в Немска читалня в основната сграда на Регионална библиотека „Пенчо Славейков" - Варна ще се състои пресконференция по повод програмата на институцията за отбелязването на Коледните и Новогодишните празници.
***
Варна.
От 14 ч. в Дома на културата на слепите ще се състои пресконференция на Фондация „Съпричастие" и Асоциация на невиждащите есперантисти в България (АНЕБ) по проект "Език на толерантността", финансиран по Програма за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014 г.
***
Велико Търново.
От 11.30 от 19 ч. в голяма зала на МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен спектакъла „Величието на Асеневци" (създаден по исторически хроники във връзка с 830-годишнина от въстанието на Асен и Петър).
***
Видин.
От 11 ч. в Медийния център на Община Видин ще се проведе пресконференция във връзка с проектите, разработени по програма „Видин в следващия програмен период 2014-2020" и проект „Областен информационен център - Видин".
***
Горна Оряховица.
От 17.30 ч. в НЧ „Напредък -1869" ще бъде представен Коледен концерт на Музикална школа при НЧ „Напредък-1869".
***
Пловдив.
От 10.30 ч. на бул."Цар Борис ІІІ Обединител" №19-25, ще бъде официално открит ремонтираният паркинг на горепосочената улица.
***
Пловдив.
От 18.30 ч. в Дом на културата „Борис Христов" ще бъде открита изложба, посветена на Магна Харта.
***
Смолян.
От 14.30 ч. в РИОСВ - Смолян ще се проведе церемонията по връчване на наградите от конкурса „Дарове от планината" и фотоконкурса „Родопа - планината на Орфей". Конкурсите са обявени по повод 11 декември - Ден на планината.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.