• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Българите масово виждат Фандъкова като премиер, установи Галъп

Българите масово виждат Фандъкова като премиер, установи Галъп

/КРОСС/Почти половината българи мислят, че е възможно столичният кмет Йорданка Фандъкова да стане министър-председател на страната ни.

Също над 40 на сто от сънародниците ни са убедени във вероятността Ирина Бокова да стане генерален секретар на ООН.

Значително по-малко - около 13%, са на мнение, че настоящият вицепремиер и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще успее да седне на президентското място.

Тези изводи за бъдещето на познати жени в политиката показва представително социологическо проучване на "Галъп интернешънъл", проведено в периода 11 септември - 3 октомври сред 2006 българи по телефона или по метода "лице в лице".

"Обект на изследването бе ролята на жените в българското общество", обясни на пресконференция социологът и изпълнителен директор на "Галъп" Първан Симеонов.

С поглед към политиката и фактът, че основна част от успешните ни политици са жени, проучването показва, че значителна част от българите виждат Йорданка Фандъкова като премиер. Близо 60 на сто от запитаните дори са убедени, че това би било добре за страната ни.

Почти 70% от участните в проучването оценяват като положително за държавата ни и избирането на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

Не такива са нагласите обаче към вицепремиерът Бъчварова, тъй като мнозинството от хората не могат да си представят силовия ни министър като държавен глава. Едва 20 на сто мислят, че това би било добре за България срещу 60 на сто, които са на противоположното мнение.

Загатването от страна на премиера Бойко Борисов, че именно Ирина Бокова ще е българският кандидат за генерален секретар на ООН, е накарало близо 70 на сто от хората да мислят, че това наистина ще е така, показва още изследването.

С поглед към "нежния" пол един от най-интересните въпроси в проучването е за това кога една жена у нас е млада, като изводът е, че това е до 39 години. 27 на сто от запитаните са категорични, че млада е тази българка, която е на възраст от 36 до 45 години. Едва 15 на сто са на мнение, че млади са само тези жени до 25 години.

Един мъж у нас е млад, ако е до 42 години, е друг извод от изследването.

След като има отговор за това кога една жена е млада, проучването показва и това, че според българите една жена е стара, когато е над 64-годишна. И тук мъжете получават предимство, като при тях възрастта за старост е 66 години.

1351 лева е най-желаният месечен доход от жените, е друг извод от анкетата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

CNN

Българите масово виждат Фандъкова като курвата на Боко и разрушителката на София...

04.10.2015 20:35:51

Анонимен

Е, някои вече ще ставаме баби на 61 г. и сме стари...колко тъжно....:-(( а пък в Америка жени раждали и на 68 години.

04.10.2015 17:35:39

Анонимен

Тази Куха лейка има умственият капацитет на "Три малки патки "! Такъв е ГЛАВАТАРЯТ на БАНДАТА ! КЪДЕ ТОЛКОВА СЕ Е КВАЛИФИЦИРАЛА ТАЗИ САМОКОВСКА СЕЛЯНКА - В "неделното" или в "изгорелото" училище ! ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СЕ СЪБУДИМ И СЕ ВЗЕМЕМ В РЪЦЕ, ЗАЩОТО ТЕЗИ ИЗМАМНИ ДЕМАГОЗИ НИ МАНИПУЛИРАТ и ПРОВАЛИХА ЖИВОТЪТ на МИЛИОНИ БЪЛГАРИ ! ВРЕМЕ Е ЗА ВЪЗМЕЗДИЕ, за "ВИДОВДЕН "!

04.10.2015 15:38:38

Анонимен

Галъп безподобно лъже! Фандъкова за софиянци е една пълна селянка дето доразрушава столицата ни, а за останалите българи просто е боковата курва....

04.10.2015 15:16:14

Анонимен

Може би насън я виждат като премиер....

04.10.2015 15:01:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.