• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Кънчо Стойчев: Тенджерата на общественото недоволство ври, задържането на капака ще увеличи взрива

Кънчо Стойчев: Тенджерата на общественото недоволство ври, задържането на капака ще увеличи взрива

/КРОСС/ „В последно време Бойко Борисов подрива устоите на политическото. Подадена оставка е край и не се обсъжда. Влиза се в свят на пълния произвол и пълния хаос“, коментира социологът.

Със своите действия в последно време Бойко Борисов подрива устоите на политическото в България. Това каза в студиото на телевизия Bulgaria on air социологът Кънчо Стойчев.
Той коментира протеста на майките с децата с увреждания, оставката на социалния министър Бисер Петков – приета, но после отхвърлена, гафовете на вътрешното министерство и др.
„Има стандарти в цивилизования свят, към който искаме да се числим. Подадената оставка е край и тя не се обсъжда. Това е международен стандарт. Какво означава, че първо ще подаде оставка, после ще се върне. Влиза се в един свят, в който всичко може да се случи, в свят на пълния произвол и пълния хаос", категоричен бе Стойчев.

Социологът уточни, че непостоянството с оставките – ту приети, ту върнати, се случва за втори път с министър. Първият бе случаят с Теменужка Петкова, а към министерските оставки можем да прибавим и тази на Делян Добрев като депутат. „Унищожава се смисълът на политическата дейност“, заяви Стойчев. 
„Един премиер няма право на подобни грешки“, каза той по повод репликата на Борисов да се реши проблема с майките, „за да му се маха от главата“. 

„Имаме хора на улицата, значи има конфликт и някой трябва да понесе политическата отговорност. Не казвам, че това трябва да е министърът“, заяви социологът. 
По думите му същото е и с избягалия от затвора Владимир Пелов, който не бе заловен от МВР, а убит след стрелба в Ботевград. „Закон ли да приемем, че избягал затворник не трябва да си пуска брада, за да бъде заловен?! Няма нормална опозиция по света, която да не поиска оставка при такива фрапантни случаи. Това е стандарт в демокрацията“, каза Стойчев. 

По думите му гафовете на правителството започват да излизат извън нормалното: „Случиха се поредица от тежки гафове. Междувременно тенджерата на общественото недоволство ври, но задържането на капака е опасно. Това само ще увеличи силата на взрива. Умният политик и държавник ще разчисти с голямата лопата. Проблемът е, че не се правят реформи в страната. Пеят се присписвни песни. Огромни пари се наливат в продънени системи в името на някакво зле разбрано спокойствие в обществото. Гафовете ще продължават и ще бъдат по-мащабни". 
„Дай Боже, тези гафове да не костват човешки животи“, уточни той. 
По повод отделянето на все повече средства за нереформирани сектори Стойчев каза: „Този трабант не може повече да се движи. Очевидно трябва да сменим колата.“
Според него премиерът и управляващите все още имат поле за маневриране. Но ако не се направят кадрови смени и не се предприемат реформи, предсрочните избори ще станат факт. 

Източник: Епицентър.БГ

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кънчо , пак си изпил много червени хапчета !!!

14.06.2018 11:23:55

Анонимен

То зависи с какво сравняваш. На фона на управляващите дебили всеки нормален човек изглежда като гений.

13.06.2018 20:44:35

Браво на Кънчо!

Той е гений! Каква дълбока мисъл!!!!!!

13.06.2018 16:51:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.