• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/24 часа съобщава на първа страница за разхлаждане от понеделник, максималните температури ще са от 27 до 33 градуса, според прогнозите на ТВ-МЕТ. Възможни са и градушки, а в периода 25-28 август дъждовете ще са повече.

"Отлив на турсити от всички пазари", пише Дума на първа страница. Българските туроператори търпят големи загуби заради по-малкото чуждестранни туристи това лято. Наполовина са намалели посетителите от Европейския съюз, от бранша очакват помощ от правителството.

"Сиромашки сезон" е заглавието на анализ на туристическото лято в Труд. "И летовниците малко, и персоналът кът, и рекламата никаква, даже и скандалите вече оредяват", коментира авторката Мария Кехайова. 

4 500 фаса са събрани от централния варненски плаж при почистването му от доброволци, пише Монитор. Освен че цигарите вредят на здравето ни, остатъкът от тях, фасовете, са опасни за морето, защото са токсични, както и за морските обитатели, поясняват еколози.

Според водещото заглавие на вестник Земя, незаконно внесена у нас крава е причина за заразата от бруцелоза. Изданието цитира министъра на земеделието Десислава Танева, която обеща имунопрофилактичен календар за всяко животно в страната.

"Спират курбани за Богородица", пише Стандарт. Заради заразата от бруцелоза е забранено клането на животни в град Рила и района. Полицията в Кюстендил е предприела засилени мерки за сигурност в навечерието на големия църковен празник, който е утре. 

"Полицията бездейства за незаконните гонки в Лесидрен" е едно от заглавията в днешния брой на вестник Сега. Кметът на селището споделя, че никой не иска да свидетелства срещу наглите шофьори от страх от отмъщение. Според Стандарт, 12 бабаити подлудяват Лесидрен цяла година. Преди години блъснали местния свещеник. Според Телеграф, заради дупка в закона, КАТ е безсилен пред гонките, тъй като нарушението на ограничението за скорост може да се измери само с камера с радар.

Още едно заглавие от днешния брой на Сега - "Битката за електорат по настоящ адрес стигна до абсурди". Покойник е подал жалба в съда срещу заличена регистрация във Видинско, един от районите, в които се установиха най-драстичните нарушения при регистрации по настоящ адрес. 

Заместник-председателят на партия АБВ Румен Петков прогнозира пълен мандат на парламента и правителството и декларира добър диалог с ГЕРБ, водещата партия в управляващата коалиция.

"Армията продава автопарка си от соца" информира, на първа страница, Монитор. Милиони левове потъват сега за охраната на страта техника, мотивират се от военното министрество. За продан е обявен целият арсенал на бившите строителни войски. 

"Младите избират да учат за лесна диплома", обобщава, в интервю за Труд, собственичката на агенция за подбор на персонал Надя Василева. Според нея, въведените преди дни еднодневни трудови договори трябва да важат и за други сектори, като ресторантьорството например, а не само в земеделското стопанство.

Седмичният вестник Българска армия припомня от първа страница, че от днес военните могат да се пенсионират, независимо от възрастта си, ако са изработили необходимия брой години. От днес са в сила промените в Кодекса за социално осигуряване.

"Отпушват булевард "Черни връх" наесен" пише на първа страница Новинар. Осигурени са парите за 12 метростанции за третия лъч на метрото в София, допълва вестникът. Според Капитал дейли, мотрисите за третия лъч няма да са руски като на първите два лъча, а вероятно ще са на "Сименс".

Седмичникът 168 часа разследва кой избива делфините и предлага пълна карта на истински лековитите извори у нас. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.