• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

АБВ заплаши с оттегляне от коалицията заради бюджета

АБВ заплаши с оттегляне от коалицията заради бюджета

/КРОСС/АБВ обвиниха ГЕРБ в липса на диалог и отхвърляне на социалните им предложения в бюджета за 2016 г.

От партията на Георги Първанов предупредиха, че няма да подкрепят актуализацията на бюджета. „За 13 министерства са предвидени повече пари, в това число и на правосъдното", възмути се по време на извънредна пресконференция за бюджета Кирил Цочев от АБВ.

„Имахме желание да подкрепим закона за държавния бюджет. Имаме стремеж да запазим стабилността на управлението, но в се сблъскахме със сериозна липса на диалог", заяви лидерът на АБВ Георги Първанов. Той обяви, че усещат високомерие от страна на партията-мандатоносител.

„Това ми напомня един друг период - на пролетта, когато поставихме под въпрос подкрепата си за управлението", каза още Първанов. Той обвини част от представителите на ГЕРБ във високомерие. Каза, че са се главозамаяли от изборната победа.

Първанов каза още, че предложенията на други парламентарни групи се приемат, макар че не се вписват в приоритетите на управленската програма. „Правят се коледни подаръци на някои парламентарни групи", категоричен бе лидерът на АБВ. Той обаче отказа да се конкретизира и да посочи поименнно облагодетелстваните парламентарни групи.

„Ще анализираме партньорското споразумение. Не смятаме да играем ролята на пето колело в коалицията", подчерта Първанов. И добави, че АБВ не е партия, която отправя ултиматуми.

Попитани как ще коментират фалшификата от името на ЕК, в които се оказа замесен и правосъдният министър Христо Иванов, зам.-председателят на АБВ Румен Петков заяви: „Ние сме единствената държава, в която министър си е позволил да бъде употребен или е спекулирал с Европейската комисия".
Той попита премиера счита ли, че е нормално министрите да лъжат от името на ЕК.

„Няма как дни преди мониторинговия доклад министъра да лъже и това да се приема за нормално", допълни Петков. Той подчерта, че от АБВ ще отправят въпрос по темата в блиц контрола.

Георги Първанов бе категоричен, че „Христо Иванов е основната пречка да се случи бързо, ефективно и работещо съдебната реформа".

Румен Петков коментира и записите на разговорите между съдийките Янева и Ченалова. Определи ги като „незаконен инструмент, с който се цели префокусиране на вниманието".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.