• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Георги Първанов: Левицата трябва да олевее

Георги Първанов: Левицата трябва да олевее

/КРОСС/ „Стигнахме до тази политическа криза, защото БСП не беше подготвена да управлява. Тя влезе в управлението без идея, без ясна коалиционна политика, без да е ясно докъде стига границата на коалиционния компромис. Вината за голямата роля на малкия коалиционен партньор не е на ДПС. Виновни са тези, които им позволиха това", каза бившият президент и лидер на движение АБВ Георги Първанов в интервю за ТВ7. 

Път назад няма. Пътят напред може да предположи събиране на силите, каза Първанов, намеквайки за обединение на АБВ и БСП, но при различно ръководство на соцпартията. Левицата има нужда от радикална промяна, има нужда да олевее, подчерта Първанов.

„Слабите управленци търсят конфликта. Това е начинът да мобилизираш твърдото ядро от избиратели. Не чувам никой от тези политици да обясни не как ще „бие", а как ще управлява. Никой не си поставя за цел доброто управление", каза Първанов в коментар на нагласата на Бойко Борисов за „война и реваншизъм до дупка".

АБВ е отворена за коалиция с всеки, с изключение на ДПС и „Атака", стига да има ясна, работеща платформа, върху която да се договорим, посочи той, но подчерта, че АБВ трябва да е достатъчно силна, за да формира политики и да налага решения.

ДПС може и да не влезе реално в следващото управление на държавата, но ще направи всичко, за да запази позициите си, прогнозира Първанов. ДПС трябва да постои известно време на резервната скамейка, отбеляза той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Мая

АБВ е кауза пердута, не познавам нормален човек, който да има добро мнение за азбукарите, да не говорим да гласува за тях.

19.06.2014 12:04:44

Гоце

Гоце пак иска да е във властта, има същата болест като на Боко Тиквата. Не могат да живеят без власт!

19.06.2014 12:04:32

орех

А АБВ да изчезне веднага от политическата карта на България!

19.06.2014 12:04:18

Анонимен

Гьонсурат Архарски бълнува като всеки безумец!

19.06.2014 11:51:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.