• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Георги Първанов предлага „Южен поток” да тръгне по трасето на „Набуко”

Георги Първанов предлага „Южен поток” да тръгне по трасето на „Набуко”

/КРОСС/ „Южен поток" да тръгне по трасето на газопровода „Набуко", предлага председателят на АБВ Георги Първанов.

Подобен вариант би удовлетворил очакванията на всички партньори по маршрута на енергийния проект, посочи Първанов на пресконференция след заседание на Изпълнителния съвет на партията. Идеята ще бъде предложена на вниманието на българската делегация, която ще участва в съвещанието с представители на държавите по пътя на „Южен поток" в Брюксел. Първанов смята, че идеята може да бъде предложена и на Москва, и на ЕК. Преговорите обаче трябва да бъдат водени от пряко заинтересованите страни, а не от комисаря по енергетиката.

Пред журналистите днес Георги Първанов съобщи, че ПГ на АБВ ще направи предложение за възстановяване на досегашното положение по отношение на отмяната на данъчния кредит за тези, които получават доходи, не по-големи от минималната работна заплата. „АБВ не приема отмяната на данъчния кредит за тези, които получават доходи, не по-големи от минималната работна заплата. Мога да кажа ясно и недвусмислено, че нашето ръководство оценява „шареното" гласуване на ПГ на АБВ като политическа грешка. Но много моля да не се прехвърля отговорността от болната глава на здравата. Основната отговорност е на ПГ на ГЕРБ, които поеха ангажимента в коалиционното споразумение да не променяме данъчната система, без да се проведе цялостен разговор, без да е набелязана цялостна реформа за тази система".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.