• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Първанов: АБВ е готова за сътрудничество с леви и с десни партии, с изключение на ДПС

Първанов: АБВ е готова за сътрудничество с леви и с десни партии, с изключение на ДПС

/КРОСС/ АБВ е готова за сътрудничество с партии от лявото и дясното политическо политическо пространство, с изключение на ДПС, заяви лидерът на формацията Георги Първанов в интервю за BTV.

„Мълчаливо няма да подкрепяме никого, бихме участвали в коалиция, в която ДПС не участва. В ляво и в дясно коалиции са възможни, но при ясни условия", посочи Първанов.

Като причина за позицията си президентът (2002-2012 г.) посочи „преяждането с власт, кадруването" и допълни: „От много години нямам контакт с ДПС. ДПС имаше своята роля, но това, което видяхме през последната година, показа, че трябва да седне на задната скамейка".

„Служебният кабинет на проф. Георги Близнашки действа много мащабно. Вижте тази прословута Визия 2020 във военната област - това не е работа на служебен кабинет. Тяхната работа е подготовка на честни избори. Много се опасявам, че МВР ще изпуснат нещата и ще има тази позната покупко-продажба на изборния процес, която опорочи предишните избори", каза още Първанов.

„Русия не е заплаха за сигурността на страната ни. България трябва да поиска и да отстоява по-активна роля на Изток", каза Първанов в коментар на „Визия 2020" на Министерството на отбраната.

Първанов отрече партньорство с ГЕРБ. „В момента водя най-ожесточената политическа битка с Борисов и с ГЕРБ. АБВ е отворена и на ляво, и на дясно. Предизборната кампания е времето за разграничаване. Не зная кои са идеите на ГЕРБ. Борисов изкуствено драматизира картината, търси повече ресурси, за да управлява", коментира Първанов.

„Едноличното управление не е добро за България, защото ще възпроизведе познатата силова политика", допълни председателят на АБВ.

При една президентска република избраният поема отговорността и трябва да я носи от началото до края, отбеляза Първанов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Стан

Компроматите ги очакваме главно от ГЕРБ, за които това е патент. А иначе е ясно, че Бойко ще си окачи воденичния камък ДПС.

03.09.2014 16:51:01

Буда

Агент Буда е в здрава прегръдка с Местан - ще има БОСТАН, колкото и да не ни се иска.

03.09.2014 16:50:54

цаца

ДПС няма повече място в управлението, преядоха с власт!

03.09.2014 16:50:44

Колев

Е, събраха се! Агент Сава, агент Буда, агент Павел, агент Гоце... Само Цецо не е бил агент, щото си е бил на щат в ДС поначало.

03.09.2014 12:55:59

санчо

Със създаването на АБВ Параванов направи голяма услуга на Герб защото разцепи левия вот. Гоце не е толкова тъп, че да не осъзнава какво прави, следователно е платен ренегат, готов да забие ножа в гърба всекиму, стига Тиквата да заповяда.

03.09.2014 12:52:43

Sven

Какво увърта за леви и десни партии, да си каже направо, че е готов за секс със Тиквата!

03.09.2014 12:51:32

ак47

И пияндето Петков ли е водач на листа? И да е решил някой да се излъже заради Чакърдъкова, тая грозна мутра ще го откаже. Петков, наистина? Май Гоце просто не иска да спечели изборите.

03.09.2014 12:48:41

георги

Ще му се и да е депутат, ама пустото грозде кисело :) За него и Пикльо Фонтански и майките им няма да гласуват.

03.09.2014 12:45:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.