• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Г. Първанов: Кадиев има шансове да отиде на балотаж

Г. Първанов: Кадиев има шансове да отиде на балотаж

/КРОСС/ АБВ ще пише свой антикорупционен законопроект

Реакцията на военния министър В. Ненчев към руските самолети за Сирия е помпане на мускули и израз на комплекси, заяви експрезидентът Георги Първанов пред сутрешния блок на БНТ.

Той сравни ситуацията с дадения от правителството на Иван Костов въздушен коридор за удари срещу Сърбия. У нас има политици, които са готови да козируват и да кажат „да" още преди да са им го поискали", допълни той.

Първанов смята, че протестът на бизнеса срещу цените на тока е напълно оправдан, тъй като за някои от фирмите повишаването им ще бъде фатално. Ако двата блока на АЕЦ „Белене" бяха заработили, проблемът щеше да бъде решен за десетилетия, а не сега да запушваме дупки, отбеляза той.

Експрезидентът обвини БСП, че мислят за своите членове като за крепостни. „Отдавна не може да се говори за монопол на лявото", заяви Първанов. Той отново потвърди намерението на новосъздадената коалиция с БСД на Георги Анастасов, който е депутат от „БСП лява България", да застанат зад кандидатурата на Георги Кадиев, който бе изключен от столетницата, определяйки го като компетентен и с дълъг опит в общинските дела. При толкова много кандидатури и такава разпиляност на вота, Кадиев има шансове да отиде на балотаж, прогнозира Първанов и се противопостави остро на определението на кандидат-кмета на БСП Михаил Мирчев, който нарече Кадиев „наглец". „Такъв речник и такъв понятиен апарат е неприемлив и дори вреден", заяви председателят на АБВ.

Първанов допълни, че БСП умишлено проваля шансовете на левицата да се представи добре на предстоящите местни избори, тъй като проваля опитите на АБВ и БСП да се явят заедно по места, както е постъпила с Трендафил Величков в Пазарджик, в Шумен и вероятно във Видин. „При тоталното завземане на властта от дясното, ние трябва да се представим добре на местните избори и да се върнем в играта", заяви той и допълни, че очаква мръсна кампания.

„Който компромат вади, от компромат си отива", заяви бившият президент по повод обвиненията за хотела, купен от сина му, и припомни, че на старта на предизборната кампания през 2001 г. доверието към предшественика му Петър Стоянов е било 45%, а към него - едва 9%.

Първанов заяви още, че партията му ще внесе алтернативен закон за борба с корупцията, тъй като внесеният от Меглена Кунева е „слаб, неработещ и дори вреден" и предлага „доносът като основен механизъм за борба с корупцията", което според него ще доведе до 1000 доноса още в първия ден, след като бъде приет.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.