• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Г. Първанов: АБВ не е коалиционен съюзник, а партньор в управлението, и то само на ГЕРБ

Г. Първанов: АБВ не е коалиционен съюзник, а партньор в управлението, и то само на ГЕРБ

/КРОСС/ АБВ изпълнява в парламента целите, които са договорени като партньор в управлението, заяви председателят на партията Георги Първанов в Силистра.

Първанов коментира и позицията за предлаганите промени в Конституцията: „Ние не сме се договаряли и не сме подписвали партньорско споразумение, което да разпределя при съдебната реформа прокурорската колегия в „6 на 6" т.е. ние имаме тук перото на самостоятелно мнение. Теоретично, има възможност да декларираме - ако и другите направят това, под някаква форма, чрез акт на парламента преди гласуването на конституционните промени, че ще отпадне тази точка - за несправедливото и неработещото разпределение на прокурорската колегия".

Това „6 на 6", освен че противоречи на мнението на Венецианската комисия, създава условия за блокиране на прокурорската колегия, за захлупването и овладяването й от определена политическа сила, допълни Първанов.
В България сега има една политическа сила, която иска да овладее всички властови структури, подчерта лидерът на АВБ: „Става дума за Реформаторите - това няма да допуснем. Ние не сме коалиционен съюзник, ние сме партньори, и то на ГЕРБ, не на реформатори и на патриоти".

Георги Първанов присъства на регистрацията на кандидата за кмет на общината от АБВ Ростислав Павлов в Общинската избирателна комисия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Сладко нещо е властта ,нали Георги също като ученичка , носи изненади и конфузи.

20.09.2015 18:37:49

Анонимен

На снимката виждате двамата мафиози, които ограбиха България - Гоце и Буда, все агенти на ДС.

20.09.2015 14:34:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.