• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Първанов отвърна на Митов: Може би му се губят някои периоди от развитието на дипломацията

Първанов отвърна на Митов: Може би му се губят някои периоди от развитието на дипломацията

София /КРОСС/ Лидерът на АБВ в оставка Георги Първанов смята да разговаря с външния министър Даниел Митов. Повод за срещата им са изказвания на първия ни дипломат „зад тила" на бившия президент, в които Митов определи като "смехотворни" твърденията на Първанов, че страната ни е във външнополитическа изолация.
Според Митов България е една от страните- членки на ЕС, на която се обръща най-голямо внимание, а отношенията ни с Русия са нормални, в контекста на актуалната ситуация.
„България влезе в ЕС във времето, в което имаше най-добрите отношения с Русия. Ние подписвахме договор за членство в ЕС с пълното разбиране и подкрепа не само на Брюксел, но и цялата общност, на лидерите на Европа и в същото време подписахме „Големия шлем". Ето това е майсторлъкът в българската дипломация", каза Първанов пред журналисти преди учредителната конференция на АБВ за град София.
„Точно затова ще поканя г-н Митов в един разговор, да видим наистина каква е била, каква е и каква трябва да бъде българската дипломация. Надявам се да му помогна - той е млад човек, може би му се губят някои периоди от развитието на дипломацията, но затова сме ние, по-възрастните - да помагаме", каза Първанов.
Той коментира и отказа на президента Росен Плевнелиев да присъства в Москва на парада, посветен на Деня на победата. По думите му той предизвика голямо огорчение, а психологическият ефект от него ще бъде многостранен. Според него това това ще рефлектира върху редица други сфери - икономически връзки, културни контакти.
„Не може да си представите как един такъв текст може да повлияе", посочи Първанов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А бе, защо мислите, че позицията е по-достойна ако целувате американски задници? Москва и Ню Йорк са просто градове. Престъпни са не народите, а позициите на някои политически лидери. Историята на всички страни е сложна и противоречива. Всички имат поводи за гордост и поводи за съжаление и разкаяние. В момента позицията на САЩ ,няколко от останалите западни страни и сателитни им правителства в бившия соц.лагер е лицемерна и провокативна, без конкретика в основанията и аргументирана само с лозунги и клишета. Чета коментарите и ми е жал колко дълбоко е залегнал в съзнанието на хората подобен подход. Много думи, много злоба и никакъв смисъл. Това не ви ли навежда на мисълта, че затова сме в това положение- като страна и народ.

19.04.2015 07:36:08

Анонимен

Гоше,много неща ти се губят,не е само това!

19.04.2015 06:05:46

Анонимен

Ибрикчията Седефчов много си е повярвал : и уроци, и становища по дипломация дава - без да му ги искат ! Този Смехурко не може да осмисли жалката си слугинска позиция, която трябва да отстоява, плачейки за една дълбоко компрометирана кауза, пренебрегвайки интересите на страната си, за да го харесват някъде, откъдето всички си отвращават - Москва ! Жалък тип !

18.04.2015 19:48:30

Анонимен

Гъз съм виждал, но гъз мене да гледа - НЕ съм!

18.04.2015 15:01:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.