• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Първанов: Гласуването на дълга е триумф за Цветан Цветанов

Първанов: Гласуването на дълга е триумф за Цветан Цветанов

/КРОСС/"Гласуването на дълга в Народното събрание е победа за Цветан Цветанов", казва Георги Първанов пред вестник "Преса". С тези думи обявилият оставка лидер на АБВ коментира одобрението на кредита в размер на 16 млрд. лева от депутатите от неговата партия.

Според бившия президент лидерът на парламентарната група на ГЕРБ е свършил много работа, за да убеди другите групи в Народното събрание да приемат предложението на партията на Бойко Борисов. "Защото ГЕРБ трепериха през цялото време дали ще мине през залата тяхното предложение. Цветанов успя да осигури необходимото мнозинство", каза още Първанов. Той допълни, че депутатите от АБВ са били излъгани и заради това са одобрили кредита.

Според изданието Георги Първанов все пак ще подаде оставка въпреки съмненията, изразени от политици и анализатори, и опитите на парламентарната група на АБВ да потушат скандала в партията или поне да минимизират щетите от него. Партията обаче няма да му я приеме.

Разправиите започнали още в сряда час след гласуването в пленарната зала. Президентът събрал народните представители от партията си на пожар в централата на „Врабча" 23, пише "Преса". Посрещнал ги видимо разгневен с новината, че ще подаде оставка. Попитал съпартийците си как ще погледне в очите продавачката отсреща, на която обещал, че формацията му няма да подкрепи дълга.

Вчера депутатите на АБВ ходеха като попарени в парламента. Сутринта никой не искаше да коментира ситуацията.

Към 11 ч. зам.-председателят на ПГ на АБВ Кирил Цочев обяви, че Първанов не бил информиран, че те ще гласуват „за". Негови колеги обаче разкриха, че са натиснали зеленото копче, защото тримата заместници на партията - вицепремиерът Ивайло Калфин, Румен Петков и проф. Борислав Борисов, дали ясно да се разбере за сменения курс. Убедени били, че той е съгласуван с Първанов. „Мислехме си, че лидерът знае", обясни за „Преса" Иван Славов. Генерал Михо Михов каза, че формацията е допуснала политическа грешка. „Получи се шум в системата - проблем в стиковката между ръководството на партията и това на парламентарната група. Най-вероятно това е катарзисът, който трябва да преживеем. Но не мисля, че сме в политическа криза", коментира той. Депутатът е убеден, че никой от ръководния орган на АБВ няма да подкрепи оставката на Първанов.

Още вчера структурите на партията във Варна и Русе откриха подписки до Националния съвет. В тях настояват лидерът им да не хвърля оставка. Най-вероятно Първанов ще остане на лидерския пост, а акцията „хвърляне на оставка" ще се окаже имиджова.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Жалки плужеци. Не били разбрали, шум в системата, били излъгани..... Повръща ми се от всички вас продажни сФине.

27.02.2015 11:11:35

Анонимен

хайде бе ,много голям го вадиш, пита ли боко дали ще ти разреши

27.02.2015 10:23:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.