• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Първанов с амбиция за 30 депутати в следващия парламент

Първанов с амбиция за 30 депутати в следващия парламент

/КРОСС/ Солидна парламентарна група и над 30 народни представители. Такава перспектива очерта за АБВ Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ за предстоящия парламентарен вот в предаването „Още от деня" по БНТ.

Той призна, че това е сериозна и тежка амбиция, предвид изкривения вот у нас - манипулиран, корпоративен и купен - нещо, което видяхме и на изборите за Европейски парламент.

Президентът подчерта, че АБВ има серия от предложения, за да се избегне манипулация на вота от подобен характер. Те включват промени в Изборния кодекс, които да премахнат възможността за 5-6 наблюдатели от една партия, което практически легализира купуването на гласове. За да се гарантират честни избори, идеята на АБВ е да се постигне разбирателство между големите сили, обясни Първанов.

„Да се съберат тримата, които фактически носят на гърба си, на плещите си, организацията на кампанията, които трябва да отговарят за честни и прозрачни избори. Това са главният секретар на МВР, това е министърът на вътрешните работи, тук бих сложил и правосъдния министър в някаква степен, разбира се, и министър-председателя. Това са трима - четирима души, които ако имат доверието на повечето от политическите сили, и ако наистина са почтени хора, биха могли да бъдат една допълнителна гаранция за нормалното провеждане на изборите", каза председателят на АБВ.

На въпрос къде ПП АБВ поставя себе си в политическото пространство, Георги Първанов обясни, че формацията има амбициите да изразява тенденциите в модерната лява европейска политика. И акцентът на работата на АБВ в социален план ще бъде насочен освен към онеправданите слоеве в населението, но и с приоритет към средната класа.

„Опитваме се да намерим политиката, която да инвестира в активните слоеве, в онези, които правят гръбнака на икономиката. Защото това е модерната левица", заяви Първанов. Той добави, че АБВ също е родолюбива партия, която иска да направи модерния прочит на патриотизма.
Европейското ниво на икономическо развитие и жизнен стандарт е в основата на националната стратегия, която АБВ очертава, каза Георги Първанов.

Бъдещо правителство на малцинството на ГЕРБ с подкрепата на някои от останалите политически сили, като ДПС и Реформаторския блок. Така Първанов обрисува политическото настояще на страната. Що се отнася до позицията на АБВ в такава ситуация, той отново подчерта, че формацията би могла да участва в една коалиция, но не на всяка цена. И въпросът не е „с кого", а „в името на каква политика". Ние ще сменим подхода, заключи президентът Първанов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Напълно възможно,особено ако Румен Петков не се мярка по време на кампанията

03.07.2014 21:11:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.