• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Само пешеходецът да е с предимство на пешеходна пътека

Само пешеходецът да е с предимство на пешеходна пътека

/КРОСС/На пешеходна пътека предимство да има единствено пешеходецът, такива промени в Закона за движение по пътищата обмисля да предложи депутатът от ГЕРБ Нели Петрова.

Дъщеря й Лора загина преди пет години след като моторист я блъсна на пешеходна пътека. В края на март наказанието на Диян Станчев беше намалено на две години затвор. Острата реакция на близките на загиналото момиче предизвика решението на съда, че Лора е съпричинила инцидента.

Тази седмица Висшият адвокатски съвет също излезе с мнение, че правото на пешеходеца на зебра не е абсолютно. Той трябвало да прецени скоростта на идващите коли или да вдигне ръка, за да пресече.

"Ако един пешеходец е убит и няма свидетел на произшествието, или няма камера, как ще докажем, че този пешеходец е вдигнал или не е вдигнал ръка. Просто няма какво да се доказва, всеки път в съда ще става ясно, че пешеходецът не е вдигнал ръка. По този начин ще се дават по-ниски присъди", коментира становището пред Дарик Нели Петрова.

"Ако Върховния касационен съд излезе с това становище, което в момента са дали адвокати и ВСС, делото за смъртта на дъщеря ми ще бъде цитирано в други дела и ще се намаляват присъди", заяви още тя.

"Ако се приеме с това становище, ще внеса предложение за промяна точно по този член, че единствено и само пешеходец има предимство на пешеходна пътека. По този начин мисля, че ще защитим пешеходеца", уточни Петрова.

"Отварят врата на джигитите да карат още по-безразсъдно. То и без това имаме много джигити по пътищата, като отворим тази врата - какво става", пита още почернената майка.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Адвокатите, особено българските са отвратителни търгаши.Заради пари искат едва ли не да приравнят правата и задълженията на пешеходната пътека между безумните български шофьори и пешеходците. Това е с цел да лавират в съдебната зала, за да извличат пари и от едните и от другите. Мизерници.

30.09.2016 19:04:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.