• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Забраната на мобилните камери увеличи нарушенията по пътя

Забраната на мобилните камери увеличи нарушенията по пътя

/КРОСС/ "Усещането на пътя със сигурност се промени осезателно откакто бяха забранени в голямата си част мобилните камерите по пътищата, които засичаха нарушението и пращаха електронен фиш на нарушителите. Докато сега отново с множеството писане на документация и фишове е много трудно да се контролират водачите и съвсем естествено нарушенията по пътя отново зачестиха." Това каза в предаването на News7, NewsRoom Алекси Стратиев, експерт по пътна безопасност.

"След като камерите не работят вече както преди, другият начин е да се увеличат дежурствата и контрола върху водачите, но е съвсем ясно, че някои от по-малките населени места ще останат по-малко контролирани и там ще има възможност да се извършват много повече нарушения. За съжаление отново се връщаме към тенденциите отпреди въвеждането на мобилните и стационарните камери и от около 600 загинали на година, сега отново се връщаме на нива от и над 1000 души", каза още той.

Според Алекси Стратиев е нужно държавата да образува обществена поръчка по закупуването на нови, отговарящи на нужните параметри мобилни камери, които със сигурност ще спомогнат отново за намаляването на жертвите по пътищата.

"Факт е, че в момента контролът е около пет-шест пъти по-неефективен отколкото преди", добави бившият шеф на КАТ.

"Една добра мярка, която би намалила катастрофите е ако родителите дават колите на децата си само когато те имат правоспособност да управляват МПС, а не както често се случва напоследък в част от катастрофите - те да са причинени от неправоспособни млади водачи. Лошият път не е толкова лош и не спомага чак толкова за катастрофите по пътищата. Важно е да се отбележи, че и на един добър път трябва освен добрата настилка да има и други елементи като мантинели и така нататък, които биха предотвратили по-сериозни катастрофи със загинали", смята Алекси Стратиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.