• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Сирийската армия се изтегля от пътя Кастело

Сирийската армия се изтегля от пътя Кастело

/КРОСС/ Русия обяви, че сирийската армия е започнала да се изтегля от стратегическия път, който води към обсадените квартали на град Алепо.

Сирийските въоръжени сили, изпълнявайки поетите задължения, започнаха поетапно изтегляне на техниката и персонала от пътя Кастело, което ще позволи безпрепятствен достъп на хуманитарна помощ до източната част на Алепо, обяви генерал Владимир Савченко, който ръководи руския център за помиряване на враждуващите страни в Сирия.

Демилитаризацията на пътя Кастело е ключово условие, за да се подпомогнат живеещите там 300 хиляди души. Бунтовниците опровергаха съобщението на руския генерал, но Центърът за наблюдение на човешките права го потвърди, като добави, че сирийските войници са били заменени с руски.

Вече три дни, откакто примирието е в сила, хуманитарни конвои чакат в ничията земя край турско-сирийската граница, посочва Ройтерс. Първите камиони могат да влязат в Алепо още днес, ако получат зелена светлина от сирийското правителство.

Според Държавния департамент на САЩ споразумението за прекратяване на огъня между правителствената армия и умерените бунтовници все още се крепи, въпреки зачестилите съобщения за стълкновения край Дамаск, Хама и други части на страната.

Все още получаваме доклади за сблъсъци от двете страни. Очевидно е, че и Съединените щати, и Русия трябва да направят всичко по силите си, за да повлияят на враждуващите страни за намаляване на тези инциденти. Все още вярваме обаче, че, като цяло, споразумението се крепи и си струва да продължим усилията, каза говорителят на Департамента Марк Тоунър.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.