• 15 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

5000 мотора откриха Мотосезон 2017 в столицата

5000 мотора откриха Мотосезон 2017 в столицата

/КРОСС/Откриването на мотосезона на площада около храм-паметника „Св. Александър Невски" е и най-голямото в България групово каране на мотори.

Събитието започна с водосвет в присъствието на кмета Йорданка Фандъкова и шефа на пътна полиция Тенчо Тенев, а по късно мотористите се отправиха към крайната точка на шествието им - Националния исторически музей.

Хиляди мотористи изпълниха пространството около храм-паметника „Св. Александър Невски" в столицата, с което бе открит официално мотосезонът за 2017 г., предаде БГНЕС. Най-различни красиви мотори и скутери можеха да бъдат видени около храма. Откриването на мотосезона е и най-голямото в България групово каране на мотори. Мотото на сезона тази година е „Не на агресията на пътя".

Нежният пол също бе представен, като по моторите и мотоциклетите се забелязваха и немалко дами. Един от участниците - Христо, заяви, че участва в откриването на мотосезона от 35 години насам. Моторът му Honda Goldwing, 1800 кубика, е оборудван с всичко - радио, парно, което го прави много удобен за по-дълго пътуване.

„Ние сме мотоциклетисти-туристи или мототуристи. Караме основно из Европа, бил съм и в Африка. Има клуб и всяка седмица във всяка държава се организира среща на собствениците на Honda Goldwing", обясни Христо. Той посъветва всички участници на пътя да бъдат внимателни, тъй като човек не е сам на пътя.

„Виждам, че шофьорите зачитат все повече мотоциклетистите и има толерантност все пак. Ако човек има поне малко акъл в главата и се качи на това нещо, мисля, че няма да има проблем. Има и доста девойки, които карат", отбеляза Христо. Според него моторът не е по-опасен от останалите превозни средства. „По-лесно се придвижваш, по-лесно се паркира. Всичко може да е опасно. Дори и на улицата пеша да си, но има ли човек акъл в главата - няма проблем", убеден е Христо.

Друг участник в мотошествието - Макс, участва в откриването на сезона за 11-и път. „Има тръпка в карането на мотор, ако не си го пробвал не можеш да го усетиш", категоричен е Макс. Той кара мотора си постоянно и съветва всички участници на пътя да се оглеждат.

„Странното е, че повечето хора, когато карат, независимо какво, се чувстват по някакъв начин все едно са в игра и всичко се случва около тях, а самият автомобил или мотор е контролирана среда. Не е така, средата, в която участваш е навсякъде около теб. Повечето хора не го осъзнават това - оглеждайте се", призова Макс.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Какви дебили , ти нямаш акъл в главата си

02.04.2017 08:06:03

Дебилитe наизлязоха по улиците, касапницата започва.

02.04.2017 00:06:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.