• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Община Мъглиж иска обезопасяване на път, наситен с ПТП-та

Община Мъглиж иска обезопасяване на път, наситен с ПТП-та

/КРОСС/ Наистина много станаха жертвите на този пътен участък. Община Мъглиж е предприела пакет от мерки и част от този пакет бяха няколко писма, адресирани към тогавашния изпълнителен директор на АПИ, в които ние поискахме да бъдат монтирани предпазни средства - мантинели, на около 3 километра в урбанизираната територия на село Тулово, там където има ситуирано заведение и спортен комплекс, на който се играят футболни срещи почти всеки уикенд. За съжаление двукратно или трикратно ние получихме отказ и мотива беше, че в урбанизирани територии до 100 хиляди жители, независимо, че пътя е собственост на АПИ, а разходите са за сметка на общинска администрация. След което написахме нови писма и се позовахме на член 5 от наредбата на АПИ, в който е цитирано много ясно и точно, че предпазните съоръжения са за сметка на агенцията, в частност на Областно пътно управление. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" зам.-кметът на община Мъглиж Душо Гавазов, коментирайки последната катастрофа на пътя до Мъглиж, при която моторист загина заради сблъсък с внезапно излязла на пътя крава.

Има си нормативни разпоредби, които трябва да се спазват. Става въпрос за мантинели в регулационните граници на населеното място, а не става въпрос за поставянето на мантинели по републиканския път извън населените места. Това е поредния пътен инцидент на този участък и е чист късмет, че подобни инциденти не са се случили на поне още десет места по него. Това каза от своя страна Илия Златев, директор на Областно пътно управление. Винаги се търси при инцидент най-лесното решение, което според някои е слагането на мантинела на пътя. Според Златев мантинелите не са средството, което ще предотврати излизането, внезапното излизане на животни по пътя - мантинелата има съвсем други предназначения.

Имаме намерение да сложим камери за средна скорост в този район, тъй като той се характеризира с висока интензивност на движението почти през цялото денонощие. Нашите екипи работят изключително върху контрола на скоростните режими - тоест имаме постоянно присъствие на полицейски автомобили със стационарни камери. За в бъдеще се предвижда по този пътен участък да се поставят и монтират мобилни и стационарни камери, които ще извършват контрол на средната скорост на движение. Това каза от своя страна инспектор Бончо Славов, представител на Пътна полиция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.