• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

9 000 нарушители на пътя само за седмица

9 000 нарушители на пътя само за седмица

/КРОСС/Над 9000 души са нарушителите, които са засечени само за една седмица при последната акция за контрол на максималната скорост по пътищата.

Най-високата скорост на нарушител е била около 130 км/час при разрешени 50 км/час. Водачът ще получи глоба между 550 и 600 лв. в зависимост от това дали е карал в населено или извън населено място.

Засечените нарушители са с над 60% повече в сравнение с последната подобна акция.

„По-големият процент се дължи на това, че от 23 май използваме мобилните системи за контрол на скоростта. Вече не спираме на място и не се губи време за издаване на административен документ, а на нарушителите ще се изпращат електронни фишове", обясни Росен Рапчев от отдел „Пътна полиция" .

При акцията са задържани и четири лица, които се издирват от органите на МВР, както и 54 нелегални имигранти.

70% от загиналите в катастрофи деца са пътници в автомобилите на родителите си, обяви вчера Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

За първите три седмици на август 34 907 са нарушения на пътя и 54 - загиналите, обявиха преди дни от ГД "Национална полиция".

По-скъпа „Гражданска отговорност" за джигитите на пътя. Това е един от вариантите, който застрахователите предлагат. От следващата година цената на задължителната застраховка да зависи от това, дали имаме нарушения зад волана. Тогава се очаква да заработи системата „BONUS-MALUS", която ще обединява данните за щетите, причинени от шофьорите, на всички компании в бранша.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.