• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Кметът на Завет поиска от министър Павлова спешно пари за неотложен ремонт на пътя към Разград

Кметът на Завет поиска от министър Павлова спешно пари за неотложен ремонт на пътя към Разград

/КРОСС/ С официално писмо кметът на Завет Ахтер Велиев от министъра на регионалното развитие и благоустройството спешно пари за неотложен ремонт на пътя Побит камък - Завет - Веселец.

Отсечката е с дължина 28,8 км и изпълнява изключително важна роля за населението на общината, поради това, че е единствената пътна връзка на община Завет с областния център Разград, се казва в писмото.
Кметът специално подчертава, че от години за този път не се полагат грижи. През последните години неблагоприятните метеорологични условия са разрушили почти напълно пътната настилки, на места липсват даже и банкетите. Което прави участъка опасен за участниците в движението.
Ахтер Велиев припомня и това,че общинската администрация нееднократно е алармирала различни държавни институции за наистина неотложния ремонт на пътя, , но до този момент безрезултатно.
В аргументите си градочалникът привежда и още един факт: че в началото на септември, на заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район, бе взето решение чрез целево финансиране от националния бюджет да бъде извършен спешен ремонт и рехабилитация на пътни отсечки от републиканската пътна мрежа III клас на територията на петте области, в т.ч. отсечката Побит камък - Завет - до село Веселец.
Ежедневно в общината постъпват оплаквания от гражданите за лошото състояние на пътя и последиците за личните им автомобили, и ако скоро не започне ремонт на пътя, ще бъде обявено гражданско неподчинение, пише още в писмото си до министър Павлова заветският кмет.
А в края на миналата седмица жители на Завет учредиха инициативен комитет и вече се събира подписка за асфалтирането на пътя. Ако след внасянето и в съответните държавни на територията на областта и в столицата, няма адекватен положителен отговор, то от инициативния комитет са категорични, че ще последват и блокади на пътя за Разград.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.