• 17 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Специален пролетен концерт с произведения на Джакомо Пучини представя Софийската Филхармония

Специален пролетен концерт с произведения на Джакомо Пучини представя Софийската Филхармония

/КРОСС/ На 28 април в зала "България" ще звучи първата му опера "Вилиси", изпълнявана изключително рядко по света

Събитието е под палката на Масимилиано Мурали

На 28 април в зала "България" ще станем свидетели на един специален и необикновен концерт с творчеството на великият и обичан италиански композитор Дажокомо Пучини. В програмата ще звучат рядко изпълнявани негови симфонични произведения, а гвоздеят без съмнение, ще бъде първата му опера - едноактната "Вилиси" („Самодиви"). Младият Пучини я пише през 1883 г, когато е само на 25 г., но още тогава впечатлява с драматизма заложен в нея, с изкусните мелодични линии и с яркото звучене на оркестъра. Премиерата на "Вилиси" е през 1884 г. в Teatro dal Verme в Милано, а повечето български меломани ще се срещнат с нея сега за първи път.

Специално за концерта на 28 април в зала "България" пристига един от най-видните европейски оперни диригенти - Масимилиано Мурали. Заедно със софийските филхармоници и НФХ „Светослав Обретенов", удостоен преди дни с отличието „Музикант на годината", на сцената ще бъдат неповторимият световен баритон Кирил Манолов и неговите прекрасни сценични партньори - сопраното Таня Иванова и тенорът Милен Божков.

В Специалният концерт ДЖАКОМО ПУЧИНИ ще прозвучат „Хризантеми" за струнен оркестър, Интермецо из второ действие на операта „Манон Леско", Скерцо, Симфонично капричио и едноактната опера „Вилиси".

Билетите за концерта са на цена от 30 до 50 лв. и се продават на касата на Софийска филхармония в зала "България", в системата на eventim.bg и в партньорската мрежа - в Билетен център в НДК, Билетна каса на "Арена Армеец", Orange, бензиностанции OMВ, Български Пощи и верига магазини "Технополис".

Джакомо Пучини е най-изпълняваният оперен композитор в света. Мнозина го нареждат пред Вагнер и Верди, а според списание „Opera America" от десетте най-изпълнявани опери в света четири са на Пучини: „Бохеми", „Тоска", „Мадам Бътерфлай" и „Турандот". Композитор и драматург, който не само познава тънкостите на сценичните закони, но умее и виртуозно да изгражда драматургичното развитие на музикалният материал. Блестящ оркестратор, Пучини влага в оркестровата партия чертите на истинския симфонизъм от края на ХIХ век.

Тази пролет Софийската филхармония ни дава уникалната възможност да опознаем големият майстор и като симфоник, да се насладим на неговата първа опера „Вилиси", както и на други рядко изпълнявани негови творби. В петъчната вечер на 28 април точно в 19.00 ч. ще се потопим във вълшебният свят на Джакомо Пучини.

Можете да се присъедините към събитието във Facebook - ТУК.

Можете да намерите билети - ТУК.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.