• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Гръцките медии определят ситуацията на пункта "Идомени" като бомба със закъснител

Гръцките медии определят ситуацията на пункта "Идомени" като бомба със закъснител

/КРОСС/Срещата Ципрас-Давутоглу и драматичната ситуация на пункта Идомени са сред водещите теми на гръцките вестници.

Гърция и Турция подновиха споразумението за реадмисия на мигранти, като подчертаха, че ще продължат да приемат прогонени хора, но няма да оставят бежанци за постоянно. "Вима" цитира Ципрас, който заяви, че бъдещето на гръцко-турските отношения минава през предизвикателства като преодоляването на бежанската криза.

Изданията пишат и за ситуацията на пункта "Идомени" по т.нар. Балкански път на бежанците. Те я определят като взривоопасна и като бомба със закъснител, тъй като струпалите се мигранти там вече са близо 14 хиляди.

Броят на лицата, търсещи убежище, които пристигат в Германия е намалял с една трета през изминалия месец. Това е първото ясно потвърждение, че затварянето на така наречения Балкански път е обезсърчило бежанците, пише "Телеграф". Резкият спад е потенциален тласък за канцлера на Германия Ангела Меркел в навечерието на местните избори, които масово са възприемани като референдум за политиката относно бежанците на управляващата партия, посочва вестникът.

За политически скандал във връзка с представянето на Румъния в Брюксел пише "Ромъния Либера". Присъствието на румънския премиер Дачиан Чолош на форума по въпроса за миграцията беше оспорено от две посоки - председателят на Сената Калин Попеску Таричану твърди, че Чолош е трябвало да има мандат от парламента, което според министър-председателя не е необходимо за неофициалните срещи. Бившият президент Траян Бъсеску от своя страна смята, че Румъния е трябвало да бъде представлявана от президента Клаус Йоханис. Във връзка с това председателят на Сената покани Чолош да обясни пред сенаторите присъствието си на Европейския съвет в Брюксел.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.