• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Драматично влошаване на бизнес нагласите в Германия през юли в резултат на Brexit

Драматично влошаване на бизнес нагласите в Германия през юли в резултат на Brexit

/КРОСС/ Настроението сред германските анализатори и инвеститори се влоши драматично през юли до тригодишно дъно в резултат на несигурността, последвала решението на британците да гласуват за напускане на Европейския съюз, показват резултати от последното проучване на института Zew.

Индексът, измерващ икономическите очаквания в Германия за следващите шест месеца, се срина през юли до -6,4 пункта от 19,2 пункта през юни при прогноза за по-сдържано понижение до 9,0 пункта. Това е най-ниското ниво на икономическото доверие от ноември 2012 г. насам и далеч под неговото осреднено дългосрочно ниво от 24,3 пункта.

В същото време Zew индексът на текущите икономически и бизнес условия в Германия отчете поредно, но по-слабо понижение, достигайки 49,8 пункта през юни спрямо 54,5 пункта през предходния месец и очаквания за понижение до 51,8 пункта.

Вотът в подкрепа на Brexit изненада мнозинството експерти на финансовите пазари. Несигурността относно последиците от този вот върху икономиката на Германия е в най-голяма степен отговорна за същественото понижение на икономическото доверие, заяви президентът на Zew Ахим Вамбах.

По-специално, опасенията относно перспективите за износа и за стабилността на европейската банкова и финансова система вероятно ще са в тежест на икономическите перспективи, допълни той.

Индексът на института Zew за икономическите очаквания в цялата еврозона отбелязва дори още по-драматичен срив, достигайки през юли дъно от -14,7 пункта от +20,2 пункта през юни, докато индексът, измерващ текущите условия, се понижи с 2,4 пункта до -12,4 пункта.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това да си въшкав с пари и да не знаеш как да ги харчиш е голямо нещастие. Все едно да имаш до себе си красива жена, която да те иска, а да си педерас.

19.07.2016 21:42:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.