• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Подкрепата за независима Шотландия рязко се увеличи

Подкрепата за независима Шотландия рязко се увеличи

/КРОСС/ Подкрепата за отделянето на Шотландия от Великобритания рязко се е увеличила през август, показва социологическо проучване, разпространено в понеделник. Кампанията на привържениците на отделянето изостава само с 6 пункта зад защитниците на статуквото. До референдума остават 16 дни.

Допитването е първото, показващо значително разместване в нагласите на избирателите след двата телевизионни дебата по темата. Защитникът на независимостта Алек Салмънд доминира дебата от миналата седмица, след като не успя да спечели първия.

Одобряващите независима Шотландия са се увеличили до 47%, сочи проучването по поръчка на вестниците The Sun и The Times. Това е с 4 пункта повече от средата на август и с 8 пункта от началото на същия месец.

В същото време преднината на кампанията да се гласува с „Не" се е стопила от 22 пункта в началото на август до 6 пункта сега.

Данните отчитат нагласите само сред хората, които са обявили, че ще гласуват на референдума.

Според авторите на други социологическото проучване на YouGov рекордно малкото 10% от имащите право на глас продължават да се колебаят преди съдбоносното допитване на 18 септември.

Тази агенция традиционно е давала солидна преднина на противниците на отделянето - на 15 август разликата бе 57 срещу 43 процента. Но в понеделник за пръв път социолозите отчетоха над 40% „Да" и под 50% „Не", ако се вземат предвид и гласовете на колебаещите се.

Допитването е сред 1063 участници и показва 48 срещу 42 процента все още в полза на оставането на Шотландия в Обединеното кралство.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.