• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Роботи ще носят олимпийския огън и ще помагат на зрителите в Пьончан

Роботи ще носят олимпийския огън и ще помагат на зрителите в Пьончан

/КРОСС/ Южна Корея ще се опита да смае света с технологии от бъдещето по време на Зимните олимпийски игри в Пьончан тази година, става ясно от предварителните информации за най-голямото спортно събитие, предава Technews.

Необикновени говорещи роботи, 5G комуникации, виртуална реалност в 360 градуса, ефект на присъствие на зрителите на самото спортно поле - това са само част от технологичните чудатости, които очакват посетителите на игрите в Пьончан.

Пълният списък на всички разработки и технологии от бъдещето, които ще бъдат представени на Олимпиадата, все още се пазят в тайна, но за някои от тях вече има достоверна информация.

Умни говорещи роботи HUBO, разработени от LG Electronics, ще носят олимпийския огън, ще помагат на гостите и участниците в събитията по време на Игрите. Към момента роботите могат да общуват с хора на различни езици, да изпълняват ролята на екскурзоводи, да намират едни или други обекти от инфраструктурата, предмети и информация, да копират и изразяват човешки емоции.

Друг вид роботи пък ще почистват след състезанията и завършване на Олимпиадата. За тях е разработен специален софтуер, който не изисква контрол от страна на хората.

Комуникационната технология на бъдещето, 5G, ще представи най-големия телеком в страна - Кorea Тelekom. Докато в света все още се използват стандарти за 3G връзки и само ограничен брой държави внедряват 4G, в Южна Корея още през 2020 г. ще има масово достъпни 5G комуникации. Тази технология позволява предаване на 40 пъти повече данни от мрежите 4 G LTE за същото време.

Освен това Кorea Тelekom обещава на всички гости и участници в Олимпиадата възможност да пробват технологии като 360-градусова виртуална реалност, „двойни екрани" и ефект на присъствие на самото поле на спортните битки.

Зимните олимпийски игри в Пьончан ще се проведат от 9 до 25 февруари тази година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.