• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Най-дългата пура в света - 81,1 метра - на Фестивала на пурата в Хавана

Най-дългата пура в света - 81,1 метра - на Фестивала на пурата в Хавана

/КРОСС/Годишният фестивал на пурата в Куба е в разгара си.

Заклети пушачи се състезаваха кой ще изпуши най-дълга пура без да падне пепел.
Стотици участници се включиха в зрелищната надпревара. Те издишваха гъсти облаци от дим докато държат главите си изправени вертикално нагоре, в опит да предпазят пепелта от падане.

 

Миналата година кубинката Оливия Тери спечели надпреварата с пепел, дълга 16,7 сантиметра. Тазгодишният победител ще бъде обявен утре, когато е и последният ден на фестивала.. Всяка година събитието се превръща в празненство в чест на най-разпознаваемия национален продукт в света.

На фестивала в Хавана се стекоха любители на тютюневите изделия от повече от 60 държави. Освен забавление обаче, на специализираното изложение може да се пробват най-новите разновидности пури, както и доказаните лидери на пазара.

Само за миналата година тютюневите изделия са донесли приход от 450 милиона долара на Куба. Сега страната се надява на още по-големи печалби, когато Съединените щати премахнат търговското ембарго върху тези стоки. Прогнозите са, че кубинските пури ще превземат 70 на сто от американския пазар.

Посетителите ще могат да видят и най-дългата пура в света - 81,1 метра, изработена през 2011 г.

Програмата на събитието предлага и много допълнителни преживявания - пътуване до тютюневите полета на Вуелта Абайо и фабриките за производство в Хавана, както и курсове по изработване на пури. За четвърта поредна година се организира и кулинарно шоу, в което ще се приготвят блюда от висшата кухня с кубински тютюн.

18-ото издание на фестивала, за което са пристигнали туристи и от 80 други държави, приключва на 1 март с търг на луксозни кутии за пури, приходите от които отиват за кубинското здравеопазване.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.