• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Путин и Камерън заявиха интерес от възстановяване на отношенията между Русия и Запада

Путин и Камерън заявиха интерес от възстановяване на отношенията между Русия и Запада

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин и британският премиер Дейвид Камерън заявиха интерес от възстановяването на отношенията между Русия и Запада, пострадали заради кризата в Украйна, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

В рамките на срещата на лидерите от Г-20 в Бризбейн, Путин се срещна с Камерън и с френския президент Франсоа Оланд.

На фона на продължаващата украинска криза всички погледи на форума са насочени към Владимир Путин. Украйна бе де факто единствената тема в разговора между Путин и Камерън, каза Песков. „И Путин, и Камерън изразиха интерес към възстановяване на отношенията чрез ефикасни мерки за уреждане на кризата в Украйна, които да съдействат за отказ от конфронтацията", добави говорителят.

Владимир Путин призова френския президент Франсоа Оланд да се присъедини към него в опита за „намаляване на рисковете" между двете страни след месеците на нарастващо напрежение.

„Въпреки че това не е в дневния ред на Г-20, ситуацията и неотдавнашната военна ескалация продължават да предизвикват най-голяма загриженост. Европейският съюз вярва, че може да има само политическо решение на кризата. Ще продължим да използваме всички дипломатически инструменти, с които разполагаме, включително налагането на санкции", заяви председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

Премиерът на Австралия Тони Абът настоява за запазване на акцента върху стимулирането на растежа, заздравяването на световната банкова система и затварянето на данъчните вратички за гигантските мултинационални компании.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

На Камерън му е подсказано нещо да лъже.

16.11.2014 21:07:20

Анонимен

Няма никакъв смисъл, с Русия трябва да се намалят до минимум контактите, да се ограничи до /0/ възможността да се сдобива с технологии от Демократичния свят и си намери мястото сред себеподобните , а защо не и да бъде разпадната ?! И без друго нелогично владее толкова големи, окупирани по бандитски начин територии !?

16.11.2014 14:52:14

Анонимен

Ясно е, че западът ще види Крим само по туристически маршрути, затова е време да спре да се самонаказва по джихадистки.

15.11.2014 18:21:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.