• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Путин пред Меркел: Западни страни навредиха на мирното уреждане на сирийската криза

Путин пред Меркел: Западни страни навредиха на мирното уреждане на сирийската криза

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин разговаря по телефона с германската канцлерка Ангела Меркел за ситуацията около Сирия и тръбопровода "Северен поток 2", предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Кремъл.

Путин е казал на Меркел, че предвожданите от САЩ въздушни удари в Сирия са нарушили международното право и са навредили на мирния процес.

"Обсъдено беше изострянето на обстановката в Сирия и около нея. Президентът на Русия отново подчерта, че действията на групата западни страни, извършила акт на агресия срещу Сирийската арабска република, грубо са нарушили нормите на международното право, включително устава на ООН, и сериозно са навредили на процеса на мирно уреждане на сирийската криза", заяви Кремъл.

Путин и Меркел са изтъкнали "важността от провеждане на обстойно и обективно разследване от намиращата се в Сирия мисия на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО)".

Междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира обвинения на САЩ и Великобритания, че Русия води кампания на глобален кибершпионаж. Не разбираме на какво се дължат те, посочи той.

Вчера Вашингтон и Лондон съобщиха, че хакери, подкрепяни от Русия, са заразили компютърни рутери на правителствени агенции, компании и ключови инфраструктури по целия свят.

На пресконфереция Песков каза, че обвиненията не са съпроводени от някакви доказателства. "Както преди, никой не си дава труда - нито колегите от САЩ, нито колегите от Великобритания - да потърси някаква, даже съвсем слаба аргументация", подчерта той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ТУКА Е МНОГО ПРАВ АКО НЕ БЯХА СЕ НАМЕСИЛИ РУСИЯ МИРНО ШЯХА ДА СИ ПРЕВЗЕМАТ ВСЕ.

18.04.2018 21:25:12

Иван Андреев

В нашето минало се използваше метод за отстраняване на политически противници, като се казваше на всеослушание "че сестра му е курва, а той после трябваше да доказва че няма сестра"

17.04.2018 19:59:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.