• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Путин заявил на Обама, че референдумът в Крим съответства на международното право

Путин заявил на Обама, че референдумът в Крим съответства на международното право

/КРОСС/ Референдумът в Крим напълно съответства на нормите на международното право. Това заявил президентът на Русия Владимир Путин в телефонен разговор с президента на САЩ Барак Обама, съобщиха от прес-службата на Кремъл.
Във връзка с референдума за независимост в Крим, Владимир Путин подчертал, че „неговото провеждане напълно съответства на нормите на международното право и Устава на ООН. На жителите на полуострова е била гарантирана възможност за свободно изразяване и самоопределение".
Двамата президенти обсъдили неспособността и нежеланието на сегашните власти в Киев, да обуздаят безредието на ултранационалистическите и радикалните групировки, дестабилизиращи обстановката и тероризиращи мирните граждани, в това число рускоговорящи. В този контекст е била разгледана възможността за насочване на Украйна в мониторингова мисия на ОССЕ. По мнение на президента на Русия, дейността на такава мисия трябва да се разпространява във всички украински области и региони. Също така, Барак Обама поздравил президента Путин с успешно провеждане на Параолимпийските игри и помолил да бъдат приветствани от негово име на участниците в Параолимпиадата. Разговорът между държавните глави се състоял по инициатива на американската страна.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Погледнете истината в очите. Много украинци в Крим са се възползвали от възможността да станат руснаци. И татари също. Така ще стане при свободни избори и в други части на Украйна. Баламите свършиха. Украйна и Майданът са различни.

17.03.2014 15:01:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.