• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Путин уволни 10 висши генерали от няколко ведомства

Путин уволни 10 висши генерали от няколко ведомства

/КРОСС/Руският президент Владимир Путин е освободил от постовете им десет генерали от различни силови ведомства, предаде РИА "Новости", като се позова на президентски указ. По-конкретно Путин е съкратил ръководителя на Следствения комитет в Чечня Сергей Девятов, зам.-ръководителя на московското следствие Алексей Зязев, зам.-началника на отдела по управление на кадри към руското вътрешно министерство Юрий Костенко, ръководителя на апарата в министерството на извънредните ситуации Роберт Киреев. Нов зам.-началник има и антикорупционният отдел в МВР. Рокади има и във Федералната служба за контрол на наркотиците.

Пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков уточни, че смяната на ръководителя на следствието в Чечня е обикновена рокада и няма връзка с разследването на убийството на опозиционния лидер Борис Немцов. Един от заподозрените за убийство на Немцов, Заур Дадаев, е служил в полицията на Чечения и бе описан от Кадиров след убийството като "истински патриот на Русия". Източник на РБК коментира, че предишният директор на следствието е бил сменен, тъй като е разследвал случаи на изтезания в Чечня и така е влязъл в конфликт с ръководството на републиката. Девятов на свой ред е считан за безопасен и ранното му пенсиониране не може да бъде обяснено с конфронтация с ръководството.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ало, самозабравили се реваншистки русофилчета! Вие, заедно с огромното мнозинство българи сте в ЕС и НАТО! Искате не искате, кръв да серете - ТОВА Е! Няма вече СССР, няма Варшавски договор! Остана една прогнила, западаща хилава сянка на бившата империя. Скоро ще отговаряте за държавна измяна и действия в полза на чужда държава! Опичайте си акълите! Понимайте?!

15.02.2016 23:27:38

Анонимен

Аз телевизия а ти сънуваш!

14.02.2016 22:53:55

Анонимен

Гледаш много руска телевизия. Там всичко е наопъки...

14.02.2016 22:04:55

Анонимен

Не позна,САЩ!!!

14.02.2016 17:47:09

Анонимен

А кога ще ги разстрелва? Нали така правят в Северна Корея и СССР, пардон, Русия?

13.02.2016 19:20:18

Анонимен

Явно Путич е зает с "партийно строителство", пък си крие и насрания задник, след като БиБиСи го лъсна. Затова сложи на амбразурата Медведев.

13.02.2016 14:16:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.