• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Путин: ЕС е загубил близо 5 пъти повече от Русия за 5 години санкции срещу нея

Путин: ЕС е загубил близо 5 пъти повече от Русия за 5 години санкции срещу нея

/КРОСС/ Европейският съюз е загубил близо 5 пъти повече от Русия за 5 години санкции срещу нея. Това заяви руският президент Владимир Путин в 17-ата "Пряка линия" със сънародниците му.

Путин нарече "пълна глупост" твърденията за руска окупация в Източна Украйна и заяви, че Русия би плюла на интересите си, ако изпълни исканията на Запада, само и само да настъпи помирение.

Путин, чийто рейтинг е паднал за 4 години от 90 на 64 процента, увери руснаците, че вече се наблюдава смяна на тенденцията на обезценяване на доходите им и те постепенно ще се повишават.

Руският президент смята, че е възможно да бъдат обсъдени въпросите на международната сигурност и двустранните отношения с ръководителя на Белия дом Доналд Тръмп.

"Имаме какво да говорим в областта на международната сигурност, разоръжаването - имаме договор за СТАРТ-3 в близко бъдеще - и от гледна точка на установяването на нормални междудържавни отношения във всички области, включително икономиката", каза Путин. Русия е готова за диалог със САЩ толкова, колкото американските му партньори са готови за това, отбеляза Путин.

"Диалогът винаги е добър. Разбира се, ако американската страна прояви интерес към това, вече съм говорил за това много пъти: ние сме готови за този диалог толкова, колкото нашите партньори са готови за това", каза той. Путин също отбеляза, че санкциите, наложени от САЩ срещу Русия, са грешка, но американците ще стигнат до неговата реализация и ще могат да го коригират.

"Що се отнася до санкциите, по мое мнение, това е голяма грешка от страна на САЩ, но се надявам, че понякога това съзнание ще дойде и ще бъде коригирано," каза той.

Съединените щати започнаха да налагат санкции на Руската федерация във връзка със събитията в Украйна и обединението на Крим с Русия през март 2014 г. Редица руски банки и компании, както и високопоставени служители, бяха забранени за износ на американски стоки, технологии и услуги в Крим. Американските инвестиции в полуострова също бяха обявени извън закона. Санкциите многократно бяха удължаван.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това от кога са санкциите е фалшиво - винаги ги е имало, и за Сочи преди майдана западът се тръшкаше, и за газовите тръби преди 40 години също.

22.06.2019 01:02:36

Анонимен

Егаси лъжеца ....

21.06.2019 08:45:11

Анонимен

Е И!!!!

20.06.2019 22:47:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.