• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Путин: Руските спецслужби прекратиха дейността на 600 агенти през 2018 г.

Путин: Руските спецслужби прекратиха дейността на 600 агенти през 2018 г.

/КРОСС/  Органите за сигурност на Руската федерация са прекратили през 2018 г. дейността на 129 щатни служители и 465 агенти на чуждестранни разузнавателни служби. Това съобщи днес руският президент пред колегията на Федералната служба за сигурност (ФСС), предаде ТАСС.Той подчерта, че чуждестранните специални служби се опитват да повишат своята активност в Русия, като "по всички начини търсят достъп до сведения от политически, икономически, научен и технологичен характер". По тази причина работата на ФСС трябва да бъде "толкова по-надеждна". Президентът констатира, че през миналата година руското контраразузнаване е действало "резултатно и настъпателно".

Путин съобщи, че за периода от последните 10 години броят на престъпленията с терористичен характер е намалял почти стократно. По думите му преди десет години тези престъпления са били 997, а през 2018 г. са били девет, което е в резултат на работата на специалните служби по осуетяване на действията на терористите. Той декларира, че независимо от обтегнатите си отношения с някои държави, Русия е готова да сътрудничи с тях в борбата с тероризма.

На заседанието на колегията на ФСС Владимир Путин съобщи също, че през миналата година срещу Русия са били извършени 17 хиляди кибератаки. Той отбеляза, че от 2014 г. насам броят на такива нападения постоянно расте и постави пред контраразузнавачите задачата да се готвят за по-нататъшното им увеличаване.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.