• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Оланд се опитва да склони Москва и Вашингтон към сътрудничество

Оланд се опитва да склони Москва и Вашингтон към сътрудничество

/КРОСС/ Преговорите между президентите на Русия и Франция в Кремъл са финалният щрих в подготовката за създаване на широка коалиция срещу "Ислямска държава". Франсоа Оланд - известен "майстор на компромиса", се мъчи да склони към сътрудничество Москва и Вашингтон, коментира руският печат по повод вчерашната среща на френския президент с Владимир Путин и предишните му разговори с президента на САЩ Барак Обама, британския премиер Дейвид Камерън и германския канцлер Ангела Меркел.

Срещата между руския и френския президенти Владимир Путин и Франсоа Оланд потвърди започналото сближаване в политически план между Москва и Париж, които пострадаха от действията на международния тероризъм, базиран в Сирия. Централна тема в разговорите бе ставащото в Сирия и погледите на Русия и Франция към гражданския конфликт в нея.

Оланд представи в Москва идеята за създаването на световна коалиция против радикалната групировка "Ислямска държава", която да се справи с този проблем. Подобна идея руският президент Владимир Путин лансира пред Общото събрание на ООН в края на септември. Сега Путин отново предложи на френския си колега сътрудничеството на Русия в лансираната от Париж инициатива за световна коалиция.

Отговаряйки на въпрос на журналисти за разгръщането на руските системи за противовъздушна отбрана С-400 в Сирия, Владимир Путин посочи, че С-400 не е система за залпов огън, това е система за противовъздушна отбрана и уточни още, че на Русия въобще не ѝ е идвало и на ум, че може да получи удар от страна, която я е смятала за съюзник, визирайки Турция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.