• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Путин: Бъдещето на Русия - силна страна с гъвкава политическа система (обновена)

Путин: Бъдещето на Русия - силна страна с гъвкава политическа система (обновена)

/КРОСС/ В 11:00 часа московско време стартира традиционната пресконференция на Владимир Путин, която бе открита от говорителя на Кремъл - Дмитрий Песков.

„Смятам, че политическата, както и икономическата среда трябва да бъдат конкурентни. Политическото пространство трябва да бъде балансирано. Виждам бъдещето на Русия, като силна страна с гъвкава политическа система", коментира Владимир Путин на въпрос защо няма конкуренти, когато стане време за избори.

"Защо няма конкуренция в момента? От 2000-та година до сега БВП на страната се увеличи на 75%, а производството на 60%. Въпреки кризата заплатите се увеличиха тройно. Успяхме да преодолеем демографската криза и да увеличим средната продължителност на живот с повече от 10 години. Преди началото на 2000 ние на практика живеехме в условия на гражданска война. Млади момчета заминаваха за Чечения.

За това, когато говорим за опозиция, хората започват да правят сравнения, да слушат какво предлагат другите и правят своите изводи", каза Путин.

"Не бих искал да засягам темата за моята предизборна програма всеки един кандидат трябва да я има. Аз на практика вече я имам" - отговори Путин.

"Не веднъж съм го повтярял, какво бъдеще искам за Русия. Тя трябва да бъде устремена в бъдещето, икономиката трябва да бъде построена върху новите технологии", коментира още руският лидер.

„Ще се погрижим за своята сигурност, без да навлизаме във военна надпревара. Разходите, които отиват за отбрана са напълно достатъчни. За онези, които смятат, че дори и тези средства са прекалено завишени, бих искал да припомня старата поговорката, която гласи, че който не иска да храни своята армия, накрая ще изхранва чужда" - отговори Путин на въпрос дали разходите във военната сфера ще засегнат и социалната.

«Икономиката расте, това е очевиден факт. Не може и да става дума за преувеличение. Развитието ни все повече разчита на вътрешното търсене. Ние не само излязохме от рецесия, но и преминахме в стадий на развитие.  Инвестициите насочени в посока на развитие двойно надвишават, онова което имаме в момента. Това означава, че развитието е гарантирано. Имаме рекордно низки нива на инфлация в цялата история на Русия. Всичко това сочи, че икономиката се подобрява» - подчерта Владимир Путин.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.