• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Руският президент Владимир Путин с голяма реч на форума "Русия зове!" (Видео)

Руският президент Владимир Путин с голяма реч на форума "Русия зове!" (Видео)

/КРОСС/ Резултатите от работата на правителството на Руската федерация за осигуряване на растеж на реалните доходи на гражданите все още са много скромни. Такова мнение изрази руският президент Владимир Путин на пленарно заседание на инвестиционния форум "Русия зове!" "Вярвам, че един от ключовите показатели за икономическото развитие, разбира се, е реалният доход на населението", каза руският президент.

Той отбеляза, че днес заплатите в Руската федерация растат както в номинално, така и в реално изражение. Според него обаче реалният разполагаем доход на руснаците "практически стои неподвижен".

Путин посочи необходимостта това положение да се промени. "... това е най-важното направление в работата на правителството и резултатите тук все още са много скромни", заключи руският лидер.

Путин също така подчерта, че „ключът към устойчивия, дългосрочен растеж на благосъстоянието на гражданите е динамичното развитие на икономиката като цяло, увеличените инвестиции в развитието на предприятията и създаването на висококачествени работни места в инфраструктурата“.

Путин отбеляза, че във връзка с това на кабинета са поставени всички задачи. „Много се надявам, че в тясно сътрудничество с Руската централна банка и бизнес общността те ще бъдат успешно изпълнени“, заявил още Путин.

Държавният глава е посочил и необходимостта от постигане на "кардинални промени в повишаването на производителността на труда на базата на съвременни съвременни технологии, нарастването на квалификациите и новите компетенции".

Русия възнамерява да продължи да си сътрудничи със страните от ОПЕК в рамките на споразумение за стабилизиране на световния пазар на петрол, заяви руският президент Владимир Путин, изказвайки се на пленарна сесия на форума.

"Русия влияе на световния енергиен пазар, има сериозен ефект, но постигаме най-голям ефект, когато работим заедно с други производители. Само координирани стъпки дават оптимален ефект за глобалните енергийни пазари. В този смисъл ще продължим да работим със Саудитска Арабия, със страни Персийският залив със страните от ОПЕК в рамките на създадената през последните години система - ОПЕК + ", каза държавният глава.

Путин също подчерта, че Русия никога няма да използва варварски методи за добив на шистов нефт, които заплашват околната среда. "Днешните технологии за производство на шистов нефт са без преувеличение варварски. Те унищожават околната среда. В някои райони, където се добива шистов нефт, гражданите не използват вода от чешмата, а някаква черна каша. Не се нуждаем от такова производство, въпреки всички възможни икономически предимства, никога няма да го направим", каза той.

Руският президент Владимир Путин се пошегува, че е по-добре да общувате с чуждестранни инвеститори не на постелката, а над чаша чай. Така руският лидер отговори на молбата на един от участниците във форума "Русия зове!", да му помогне да проведе тренировка със световноизвестния руски борец Александър Карелин. "Каква е вашата тегловна категория?", Попита Путин. "По-тежко", отговори чужденецът. "Ще се срещнем на бюрото или когато ще пием чай и ще се поздравим за поредната победа", пошегува се руският президент.

В същото време той припомни, че Карелин се занимава с борба по свободен стил, а не с джудо. "Ето защо, ако искате да получите някакво конкурентно предимство с Карелин, по-добре да не го правите, защото той остава в много добра форма. Наистина не знам кога сте прекратили тренировката си, но по-добре ще ви срещнем не на татами, не на борда за борба. Струва ми се, че активната фаза на спортуване, при всички случаи борба, вече е зад нас", каза още Путин.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.