• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Путин: Модернизирането на армията не означава нова оръжейна надпревара

Путин: Модернизирането на армията не означава нова оръжейна надпревара

/КРОСС/Руската програма за модернизация на въоръжените сили на страната не означава, че Москва иска да бъде въвлечена в нова въоръжена надпревара.

Това заяви руският президент Владимир Путин по време на среща с висши военни офицери и представители на оръжейната индустрия, цитиран от АП и ТАСС.

"Не смятаме да догонваме или да изпреварваме някого. Просто искаме да наваксаме изоставането, допуснато в края на 1990-те години и началото на XXI век, когато въоръжените ни сили и предприятията от отбранително-промишления комплекс (ОПК) бяха хронично недофинансирани", изтъкна руският лидер.

Путин каза още, че докато руският отбранително-промишлен комплекс е успял да увеличи продукцията си, някои производствени цели не са били изпълнени. Той също така подчерта нуждата от продължаване усилията за замяна на вносните оръжейни компоненти с местно произведени.

Това е третата среща по военни въпроси през последните дни, което отразява отделяното от руския лидер внимание върху модернизирането на армията на фона на напрежението със Запада заради Украйна.

Вчера Путин съобщи, че Русия няма да гледа безучастно изграждания от САЩ противоракетен щит в Европа и че има нови оръжия, които могат да проникнат през отбраната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Гьобелс

Типично по руски: "Проверката е висша форма на доверието!" Шизофренични изказвания...

12.11.2015 14:06:23

еи аи де де

Браво ,така е трябва де се оправи държавата. Само че народа е в летаргия а нашите политици имам чуството ,че са зомбирани .Каквото им кажат това правят тези хора нямат глави на раменете. А руснаците винаги са има ли проблеми от външни фактори и са оцелявали ,защтото са едини.Нека поне да се поучим от тях.

12.11.2015 12:19:50

до анонимните долу

стави ми смешно, когато някой, който живее в най-бедната държавица в Европа - без промишленост, без армия, без собствена политика, и има мнение за военна мощ или икономическо развитие на най-влиятелната държава в евразия :) Не разбрахте ли, че филма го режисират, показват и прибират печалбата от прожекцията другите, а вие само можете да обсъждате сюжета като странични наблюдатели, т.е. да се ориентирате по вятъра.

12.11.2015 11:16:51

Анонимен

Ква надпревара бе чиче , москвич гони мустанг . Вземете си оправете държавата , нахранете си народа , пък тогава се надпреварвайте .

11.11.2015 21:56:54

Анонимен

РУСИЯ Е СИМВОЛ НА ИЗМАМАТА И НА ЛЪЖИТЕ и ТВЪРДЕНИЯТА НЕ БИВА ДА СЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ! ВЪВ ВОЕННО ОТНОШЕНИЕ РУСИЯ Е ДЖУДЖЕ, НО В ИКОНОМИЧЕСКО ОТНОШЕНИЕ Е ВРЕМЕ ДА ЗАЕМЕ МЯСТОТО СИ НА ТРЕТОРАЗРЯДНА ТЕРИТОРИЯ! ИЗОЛАЦИЯТА ТРЯБВА ДА СЕ ОЖЕСТОЧИ...!

11.11.2015 21:53:22

Анонимен

На кой го обеснява.На наште читатели мурзилки.От какъв зор.Не ме интересува.Ако искат , да се въоражават, колкото си искат.

11.11.2015 18:32:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.