• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Русия има оръжия, способни да преодоляват всякакво ПРО, предупреди Путин

Русия има оръжия, способни да преодоляват всякакво ПРО, предупреди Путин

/КРОСС/Руските компании от военнопромишления комплекс са разработили и успешно тествали редица съвременни оръжейни системи, способни да преодоляват всякаква противоракетна защита (ПРО). Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от руски медии.

Руския ще засили своя стратегически ядрен потенциал в отговор на разполагането на системи за противоракетна отбрана от страна на САЩ, подчертал още Путин.

„Русия ще предприеме необходимите ответни мерки за укрепване на капацитета на своите стратегически ядрени сили. Ние ще работим върху нашата система за противоракетна отбрана. Първоначално, както посочвахме многократно, ние ще работим върху ударните системи, способни да преодоляват всякакви противоракетна отбрана", изтъкнал Путин на среща, на която се е обсъждала ситуацията в руския военнопромишлен комплекс.

Руският държавен глава добавил, че позоваванията на заплахите, породени от ядрените програми на Иран и Северна Корея, прикривали истинските намерения на Вашингтон за постигане на военно превъзходство.

„Заплахите от иранските и севернокорейските ядрени ракети просто прикриват истинските планове (на САЩ). Тяхната истинска цел е да се неутрализира стратегическия ядрен потенциал на другите ядрени държави - с изключение на САЩ и техните съюзници - включително Русия на първо място", подчертал още Путин.

Руският президент обърнал внимание на продължаващото развитие на противовъздушната отбрана на САЩ въпреки обстоятелството, че беше постигнато споразумение относно иранската ядрена програма през лятото.

„През последните три години руските военнопромишлени компании разработиха и успешно тестваха няколко съвременни оръжейни системи, които са в състояние да изпълняват задачи в тежка ПРО среда", коментирал още Путин и добавил, че руските въоръжени сили са започнали да получават тези системи през тази година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Браво Путин действай все така.Дръж мръсните кравари в шах и мат.Въоръжавайте се с все по модерни оръжия за да може на краварите да им е у шише.

12.11.2015 10:56:04

Анонимен

Много се радвам когато Путин говори. Защото когато говори, има и действие, т.е. Путин никога не говори празни приказки, за разлика от западните бостански плашила!!!

10.11.2015 22:41:44

Анонимен

Военните действия са много по-полезни за развитие на оръжейните системи от всякакви измислени учения, а струват горе-долу същите пари.

10.11.2015 20:23:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.