• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Сваленият от Турция руски самолет - акцент в пресата днес

Сваленият от Турция руски самолет - акцент в пресата днес

/КРОСС/"Русия спира бизнес и туризъм с Турция" е водещото заглавие на "Стандарт". "Двете страни на нож заради свален Су-24, удариха и хеликоптер, дошъл за летците", допълва вестникът. 

"Земя" цитира руския президент Владимир Путин: "Свалянето на изтребителя е удар в гърба" е водещото заглавие. Вестникът продължава с думите на Путин, че "Су-24 е свален от турска ракета въздух-въздух.

"Дума" допълва на първа страница: "Путин обвини Анкара, че подкрепя терористите". 

"24 часа" излиза с голяма снимка на мъж във военна униформа, част от видеозапис на сирийски бунтовници, твърдящи, че това е убитият руски пилот.  

Според "Труд", съдбата на двамата руски пилоти не е ясна. И това издание цитира Путин, който е заявил: "Турция се обърна към НАТО. Сякаш ние сме свалили турски самолет, а не те наш." 

На първа страница вестник "Сега" също помества снимка, но от сваления бомбардировач, и на Владимир Путин, с цитат от него "...трагедията ще има сериозни последствия, в това число и за руско-турските отношения.".

"Монитор" съобщава на първа страница: "Две трети от общинските болници затварят заради липса на специалисти и заради новата Здравна карта. Директори хвърлят оставки, няма пари за заплати." Тъй като новата Здравна карта регламентира в коя област колко болнични легла и какви специалисти да има, след април догодина се очаква от 60,  общинските болници да останат 18, пояснява вестникът.
   
"Най-оптимистичният демографски план у нас е за нулев прираст към 2020 година", съобщава вестник "Сега". Данните са на БАН. Социалното министрество е поръчало на учените мерки за демографска политика. Министър Ивайло Калфин обаче приема някои от предложенията за спорни и смята, че трябва да се насочат усилия за превенция на високата преждевременна смъртност, особено сред мъжете. 

"24 часа" дописва темата с данни, съобщени от Калфин, че близо 22 на сто от българите живеят в бедност. За 2016 г. линията на бедност ще е 300 лева на месец на човек от домакинство.

"Задава се ново поскъпване на дървата за огрев", предупреждава "Дума". Причината била изсветляването на сектора, твърди заместник-министърът на земеделието Георги Костов.

"След кошмара в Букурещ, се оказва, че и у нас има заведения бомби", информира "Новинар". Два обекта са пред затваряне, единият е в София, другият - в Казанлък. В 124 има нарушения на пожарната безопасност, най-честите проблеми са с неизправни аспиратори.

"Всеки ден жалби на касите на топлофикациите" е водещата тема в днешния брой на "Телеграф". Парното ни праща по четири изравнителни сметки, абонатите се оплакват, че ту им връщат пари, ту им искат.

"Финансовото министерство се оплете в обясненията за 50-те милиона евро заем", е едно от заглавията в "Капитал дейли". Според вестника, в писменото обяснение на ведомството за необявения предварително заем, реализиран преди дни, има очевидна грешка в сметките.

В интервю за "Монитор", заместник-председателят на парламентарната Комисия по труда и социалната политика Светлана Ангелова от ГЕРБ декларира: "Слагаме край на порочната практика деца да раждат деца". Тя отчита и че за 15 години инвалидните пенсии са нараснали три пъти и признава, че това е наболял проблем, изискващ преценка за начина на отпускане на този вид пенсии.

Новият ректор на Софийския университет, проф. Анастас Герджиков декларира, че догодина ще иска по-малко студенти за прием. Въвеждат се повече избираеми дициплини, съобщава той, на днешния патронен празник на най-старото ни висше училище.

"Задава се топла Коледа без сняг", прогнозира, в интервю за "Телеграф", климатологът доц. Георги Рачев. Който иска сняг, трябва да отиде в планините на над 500 метра надморска височина. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.