• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Путин: ЕС трябва да гарантира, че няма да възпрепятства страните, участващи в "Турски поток"

Путин: ЕС трябва да гарантира, че няма да възпрепятства страните, участващи в "Турски поток"

/КРОСС/ Един от варианти за продължаване на сухопътната транзитна линия на газопровода „Турски поток" е по маршрута България - Сърбия - Унгария до газохранилището в австрийския Баумгартен. Това заяви руският президент Владимир Путин в обширно интервю за сръбските вестници „Политика" и „Вечерни новини" в навечерието на посещението си в Белград. Тестът на интервюто е публикуван на официалния сайт на Кремъл.

Брюксел трябва да даде гаранции на заинтересованите от руския газ страни от Евросъюза, че негово политическо решение няма да провали плановете за продължаване на „Турски поток", подчертава президентът Путин. Той казва още, че уважава курса на Сърбия към членство в Европейския съюз и не се стреми да поставя Белград пред изкуствен избор. Същевременно определя доминирането на Съединените щати и Запада на Балканите като дестабилизиращ фактор в региона.

„Още през 1999г. силите на НАТО, без санкцията на ООН, в продължение на два месеца и половина бомбардираха Югославия, откъсвайки насилствено от нея Косово. А през 2008 г. Вашингтон и неговите съюзници подкрепиха нелегитимното провъзгласяване на косовската независимост", посочва руският президент. По думите му, Русия осъзнава сложността на Балканите и ги разглежда като пространство за конструктивно сътрудничество.

„И днес Русия има тук много приятели, сред които особено място заема стратегическият партньор Сърбия", казва в заключение Владимир Путин.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Украйна иска американски газ, и никакъв друг не трябва да и се натрапва.

16.01.2019 16:45:23

Анонимен

Ще гарантира колкото Русия гарантира транзита през Украйна ....

16.01.2019 14:46:59

Анонимен

Европа не е достатъчно самостоятелна, за да гарантира нещо по газа. Нейните възможности стигат само да попречи на страни като България, но да уреди себе си не смее.

16.01.2019 12:11:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.