• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Тръмп кани Путин във Вашингтон наесен

 Тръмп кани Путин във Вашингтон наесен

/КРОСС/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал от съветника си по националната сигурност Джон Болтън да покани руския държавен глава Владимир Путин във Вашингтон за среща наесен, заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от световните агенции. Това е поредната съобщена от Сандърс нова информация след срещата на Тръмп и Путин по-рано през седмицата във Финландия.

Сандърс заяви, че "обсъжданията вече са в ход" за среща между двамата президенти.

Предполага се, че тя ще се състои в Белия дом, но Сандърс не уточни къде ще се срещнат Тръмп и Путин.

В съобщение в Туитър по-рано днес относно Путин Тръмп написа: "Очаквам с нетърпение втората ни среща, за да можем да започнем да изпълняваме някои от обсъжданите неща", изреждайки тероризма, сигурността на Израел, разпространението на ядрени оръжия.

"Срещата на върха с Русия беше голям успех, освен с истинския враг на хората - медиите, разпространяващи фалшиви новини", заяви още Доналд Тръмп, въпреки унищожителните критики, които получи в родината и след срещата му с Путин в Хелзинки.

Той дори на два пъти отрече да е казвал нещо, което възмути много негови сънародници - че не е сигурно, че Русия се е намисвала в изборите в САЩ. Директорът на разузнавателните служби на САЩ Дан Коутс обаче научи с изненада, че руският президент Владимир Путин е бил поканен в Белия дом наесен, предаде Асошиейтед прес.

Коутс участваше във форум по сигурността в Аспен, Колорадо, където трябваше да говори по време на дискусия. Точно в този момент дойде новината за поканата. Модераторката на дискусията журналистката от Си Ен Би Си Андреа Мичъл се намеси в разговора и съобщи новината. Коутс заяви, че това е ново за него.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.