• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

18 965 лева иска финансовото министерство от Христо Бисеров

18 965 лева иска финансовото министерство от Христо Бисеров

/КРОСС/18 965 лева е гражданския иск на министъра на финансите към бившия политик Христо Бисеров, стана ясно в началото на делото срещу него. Бисеров е обвинен в укриване на данъци, невярна декларация пред сметната палата и за недеклариране на банкови операции пред БНБ.

В 10 ч. бе даден ход на първото заседание срещу бившия зам.-шеф на парламента. Оказа се, че по делото има само трима свидетели - съпругата на Бисеров - Мария Бисерова, доведения му син Ивайло Главинков и полицай, който е правил проверка на адрес на Бисеров. Мария Бисерова отказа да дава показания, тъй като тя има право като съпруга да не свидетелства.

Ивайло Главинков също отказа да бъде разпитан, тъй като и той е обвинен за данъчни престъпления. Делото срещу него и Бисеров бе разделено през март 2015 г. Разпитът на полицаят пък беше съвсем кратък като той обясни, че е ходил да търси Бисеров на адрес, където е живял преди 15 г, но е бил посочен като настоящ. В момента делото продължава с изслушване на счетоводна експертиза.

Христо Бисеров продължава да пази мълчание, единствената реплика на въпроси на журналисти бе: „Благодаря Ви за вниманието".

Единият от прокурорите по делото му е Боряна Бецова, за която правосъдният министър Христо Иванов поиска образуване на дисциплинарка. Все още не е ясно, защо той иска предприемането на тази мярка. Бецова също няма представа, защо се образува дисциплинарката.

„Тази сутрин научих. Нямам притеснения. Нямам преписка, по която се притеснявам", каза тя.

В края на април тази година по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), СГС запорира имущество на обща стойност 1 555 883 лв., собственост на Христо Бисеров и Ивайло Главинков. Запорираното имущество на Христо Бисеров е на обща стойност 1 262 483 лв. То включва недвижим имот в София, лек автомобил, 9 банкови сметки. Запорираното имущество на Ивайло Главинков е на обща стойност 293 400 лв. То включва апартамент в София, вилна сграда в землището на гр. Долна баня, дялове в 5 търговски дружества, както и 9 банкови сметки.

През май 2015 г. Градският съд върна на прокуратурата обвинителния акт за отстраняване на нарушения в обстоятелствената част. Два месеца по-късно Софийска градска прокуратура (СГС) внесе отново обвинителен акт срещу него. 59-годишният Бисеров бе депутат в периода 1991-2000 и от 2005-2009 година. Той бе главен секретар на СДС от 1994 до 2000 година и бе наричан "сивия кардинал" в СДС.

През 2000 година призовава тогавашния премиер Иван Костов да подаде оставка. През 2005 година отново влиза в НС като представител на Движение за права и свободи. За последно беше и зам.-председател на парламента, който той напусна през ноември 2013 г., припомня "24 часа".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.