• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Георг Георгиев: В МВнР не е получавана информация за Андон Миталов

Георг Георгиев: В МВнР не е получавана информация за Андон Миталов

/КРОСС/ "В Министерството на външните работи не е получавана информация кой ще бъде българинът, на когото ще бъде забранено да влиза в САЩ", това заяви пред bTV зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Съдия от Специализирания наказателен съд е първият българин със забрана да пътува до САЩ заради „сериозна корупция“. Името му е Андон Миталов и според американския държавен секретар Майк Помпео „в качеството си на длъжностно лице, съдията е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България“. А колеги на Миталов обясниха, че той се ползва с добро име в средите и никой не е очаквал той да попадне в „забранителен списък“.

Георгиев обясни, че не може да коментира защо американските власти са избрали да оповестят информацията публично. Той беше категоричен, че не е чувал името на магистрата преди.„Не мога да кажа, че беше изненада, защото нямах предварителни очаквания. Явно обществото е било с нагласата да чуе някое по-известно име. Така или иначе в една ситуация, в която неизвестните са много – спекулациите растат“,подчерта зам.- министърът.

Георгиев заяви, че САЩ не се меси във вътрешните работи на България. Според него най-малкото възприятие за намеса е негативен знак. Също така борбата с корупцията е всеобщ проблем, който касае най-много страната ни във вътрешнополитически план.

Очакванията трябва да бъдат обърнати към това да се възстанови справедливостта и чувството за справедливост“, допълни той. Зам.-министърът вярва, че САЩ са прибягнали до публичното оповестяване, защото разполагат със съответната информация. Остава в ръцете на българските власти да направят своята оценка, коментира той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не е работа на краварите да се месят давайки оценка на български съдия без доказателства и без влязла в сила присъда. Избора на съдията е мотивиран от две необходимости: очевидността на повсеместната корупция и геополитическа целесъобразност във връзка на войната на САЩ с Русия. Като са такива борци, защо не забранят на техния човек-Цветанов да посещава щатите. При него корупцията беше доказана и си подаде оставка за да избегне скандала. Тия са тъпи лицемери, а нашите чиновници им държат им подпяват. От МВнР следваше да изпратят нота за вмешателството до посолството на щатите. Пак щеше да е театрално изпълнение, но поне щеше да наподобява достойно поведение

09.02.2020 08:19:24

Анонимен

Много правилно са постъпили американците. Не случайно мафиотите казваха, че е по-евтино да си купиш съдия, отколкото добър адвокат. Съдиите, а и прокурорите под конституционното прикритие за „недосегаемост" на съд. система се нагушиха с огромни средства и имоти. Другото прикритие за корупционните пари бяха съпругите (съпрузите) нотариуси или адвокати. Отсега „честните и неподкупни“ съдии добре ще размислят преди да присъдят. Да се надяваме, че ще намалеят и делата в Страсбург, по които държавата плаща огромни пари заради недобросъвестни съдии!

08.02.2020 19:14:57

Анонимен

Проблемът е, че благоприятното отношение на българите към русия не се купува с пари. Не съдете по себе си.

08.02.2020 16:21:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.